U Sportskoj dvorani „Goran Čengić” održan 3. SARAJEVO PERFEKT GLORY KUP ALL KARATE STARS

Na 3. SARAJEVO PERFEKT GLORY KUP ALL KARATE STARS učešće je uzelo 610 takmičara iz 56 klubova iz Bosne i Hercegovine,  Hrvatske i Crne Gore.

Takmičenje je otvorio načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović koji je svim učesnicima zaželio dobrodošlicu u Općinu Novo Sarajevo i Sportsku dvoranu „Goran Čengić“ i što bolje rezultate.

Na ovom turniru takmičili su se ekipno i pojedinačno pioniri, kadeti, juniori, seniori u KATE (m-ž), kao i pojedinačno pioniri, kadeti, juniori i Open borbe (m-ž) uz pridržavanje predviđenih higijensko-epidemioloških mjera. Najviše predstavnika bilo je iz Karate klubova: „CHAMPION“ sa Ilidže, „SLAVIJA“ iz Istočnog Sarajeva, „HOLIDAY“ i „SPECIJAL“ iz Goražda.

Organizator turnira je Klub borilačkih sportova „Perfekt“ Sarajevo. Osnovan je 2006. godine, a danas ima više od 2.000 aktivnih članova. Trenutno djeluje u osnovnim školama na sedam lokacija na području Kantona Sarajevo. U dosadašnjem radu osvojili su više od 3.230 medalja na raznim takmičenjima i oko 170 titula najuspješnijeg kluba.  Od osnivanja iznjedrili su veliki broj državnih reprezentativaca i majstora karatea – nosilaca crnog pojasa.

U znak zahvalnosti svima onima koji su  podržali organizaciju 3. SARAJEVO PERFEKT GLORY KUP ALL KARATE STARS uručene su Plakete. Među njima i načelniku Tanoviću.

Share Follow