U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ treninzi za male košarkaše

U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo”, održan je šesti zajednički trening malih košarkaša i košarkašica u okviru realizacije projekta „Minibasket i Unobasket radionica“.  Učestvuju učenici novosarajevskih osnovnih škola uzrasta od 6 do 11 godina. Na ovom treningu dobili su novu opremu, majice i šorceve sa logom projekta u kojima će od sada trenirati.

Jedan dio treninga bio je rezervisan za zajednička i pojedinačna fotografisanja. Mališani su imali priliku postavljati pitanja u vezi ovog projekta, a treneri su najavili da će se od oktobra početi i sa takmičenjima i internom ligom.

Cilj projekta je prikazati djeci koncept takmičenja na adekvatan način: šta znači pobjeda i poraz, kako se postupa po pravilima, šta znači fer-play itd.

Iz KK BBY uskoro najavljuju Dan otvorenih vrata kada će biti omogućeno i roditeljima da prisustvuju treningu i posmatraju napredak svojih mališana. Sljedeće druženje je u subotu, 28.09. u 10:00 sati.

Projekat „Minibasket i unobasket – košarkaške radionice“ podržan je od strane Općine Novo Sarajevo, a na osnovu Odluke o odabiru projekata udruženja po Javnom pozivu organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama