U subotu, 12. septembra u 10:00 sati asfaltiranje pristupne saobraćajnice i igrališta u okviru kompleksa kasarne Šemso Baručija u Velešićima

U subotu, 12. septembra ove godine u 10:00 sati planirani su završni radovi na asfaltiranju sanirane saobraćajnice i igrališta u okviru kompleksa kasarne  Šemso Baručija u Velešićima.

Planirano je asfaltiranje betonskog igrališta površine od oko 800 kvadrata, prilazne saobraćajnice u dužini 200 metara , te trga uz postojeće objekte. Izvođač radova je firma Bosman d.o.o. Sarajevo a nadzor vrši firma Smajić Inženjering d.o.o. Goražde.

Vrijednost navedenih radova je oko 70.000 KM, a isti predstavljaju samo dio planiranih aktivnosti na navedenoj lokaciji kompleksa kasarne u Velešićima.

Na ovom lokalitetu Općina Novo Sarajevo planira uređenje sportsko-rekreacione zone koja obuhvata bivši vojni objekat i objekat „Strelišta“ površine 4,63 ha. Park će sadržavati sve elemente javnog gradskog parka s pratećim sadržajima i komunalnom infrastrukturom, novo pejzažno rješenje, novu rasvjetu, urbanu opremu i mobilijar, dječija igrališta te opremu za trim i fitnes.

Trenutno su u toku pripremni radovi, kojima je očišćen prostor, obezbijeđena novu javna rasvjeta na dijelu lokaliteta, te saniran pristupni put i igralište.