U toku radovi na sanaciji pješačkih staza i trotoara na području općine

U MZ „Željeznička“ počeli su radovi na sanaciji pješačkih staza i trotoara u ulici Kolodvorska – od br. 11 do br. 13 (ispred TC Šentada), kao  i u ulici Zmaja od Bosne od br. 60 do br. 64.

Završetkom radova na navedenim lokacijama, u planu je sanacija u ulicama Kolodvorska br. 3-11,  te Hamdije Čemerlića do br. 19 – kod ulaza u podzemne garaže i Hamdije Čemerlića 19-27 – ispred zgrade.

Radovi će biti izvedeni i na drugim lokacijama na čitavom području Općine Novo Sarajevo, a na osnovu zahtjeva građana i Savjeta mjesnih zajednica odobrenim kroz Budžet za 2020. godinu.

Osim sanacije asfaltnih slojeva i podloga na pješačkim stazama i trotoarima, veliki broj zahtjeva se odnosi na postavljanje izdignutih ivičnjaka i fizičkih barijera u cilju sprečavanja nesavjesnih vozača da se parkiraju na mjestima gdje blokiraju i ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju.

Vrijednost Okvirnog sporazuma na sanaciji pješačkih staza i trotoara na području Općine Novo Sarajevo iznosi 772.200,00 KM i potpisan je na dvije godine.

Izvođač radova je firma „Braća Mujić“ d.o.o. Sarajevo.

 

 

 

Share Follow