U utorak, 25. maja u 14:00 sati potpisivanje Ugovora o saradnji između Kantona Sarajevo, Univerziteta u Sarajevu i Evropske investicijske banke (EIB), u svrhu podrške izradi generalnog plana obnove kampusa Univerziteta u Sarajevu

 

U utorak, 25. maja 2021. godine u 14:00 sati, u svečanoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo bit će upriličeno potpisivanje Ugovora o saradnji između Kantona Sarajevo, Univerziteta u Sarajevu i Evropske investicijske banke (EIB), u svrhu podrške izradi generalnog plana obnove kampusa Univerziteta u Sarajevu.
To će biti osnova za važan projekt urbane obnove u Sarajevu i prva investicija EIB-a u obrazovni sektor u Bosni i Hercegovini.

Bespovratna sredstva u iznosu od 500.000 eura dodjeljuju se u okviru Inicijative za finansiranje urbanih projekata (UPFI), u saradnji s Francuskom razvojnom bankom AFD-om i uz finansiranje putem Inicijative EIB-a za ekonomsku otpornost (ERI). Time će se omogućiti izrada generalnog plana i studije izvodljivosti za integraciju različitih obrazovnih i naučno-istraživačkih jedinica Univerziteta u Sarajevu u jedan objedinjen kampus.

Prije potpisivanja ugovora, prisutnima će se obratiti načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, rektor UNSA Rifat Škrijelj, šef odela za saradnju EU Delegacije u BiH, Richard Masa, predstavnica EIB-a Sandrine Friscia i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Share Follow