U utorak, 28. jula u 10:00 sati potpisivanje ugovora o sanaciji staza i trotoara na području Općine, te rekonstrukciji biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović

U utorak, 28. jula ove godine u 10:00 sati u zgradi Općine Novo Sarajevo (I sprat – sala Općinskog vijeća) bit će upriličeno potpisivanje ugovora o izvođenju radova na sanaciji pješačkih staza i trotoara na području općine Novo Sarajevo u vrijednosti od oko 150.000 KM, te ugovora o rekonstrukciji biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović u vrijednosti od oko 33.500 KM.

Ugovore će potpisati Općinski načelnik Nedžad Koldžo sa direktorima firmi „Braća Mujić export-import“ d.o.o. Sarajevo i „Buljan-ceste“ d.o.o. Kreševo.

Ugovor o rekonstrukciji biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović podrazumijeva obilježavanje obostrane biciklističke staze jednosmjernog karaktera sa svom pratećom horizontalnom i vertikalnom  saobraćajnom signalizacijom koja se proteže od mosta na Malti do kružnog toka u naselju Hrasno brdo (raskrsnica Južna longitudinala).

Ugovor o sanaciji pješačkih staza i trotoara podrazumijeva radove na području mjesnih zajednica „Željeznička“ i „Grbavica I“,  kao i sanaciju manjih oštećenja na stazama i trotoarima na prostoru cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo.

 

 

 

 

Share Follow