Upriličen prijem za 100 porodica šehida i poginulih boraca

U Memorijalnom centru „Novo Sarajevo”, 13 maja ove godine, upriličen je prijem za 100 porodica šehida i poginulih boraca sa područja Novog Sarajeva.

U obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo je istakao da se ova aktivnost već tradicionalno organizira povodom obilježavanja najznačajnijeg datuma za Općinu Novo Sarajevo, kako bi se i na ovaj način pokazala briga i pažnja koju općina pruža ovim porodicama koje to svakako zaslužuju.  Najavio je i da će u narednom periodu početi izgradnja centralnog spomen obilježja šehidima i poginulim braniocima, pripadnicima Oružanih snaga RBiH.

Članovima porodica općinski načelnik uručio je i skromne hedije, nakon čega je upriličen obilazak Memorijalnog centra, stalne postavke posvećene ratnim vojnim jedinicama iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995.

Prije prijema porodica šehida i poginulih boraca, na Spomen – obilježju „Trg heroja” u neposrednoj blizini Memorijalnog centra upriličena je manifestacija „Sjećanje na šehide i poginule borce“ koja se tradicionalno održava u okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo.

Tim povodom, delegacija Općine Novo Sarajevo predvođena općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom zajedno sa predstavnicima Udruženja “Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Novo Sarajevo”, boračkim udruženjima, građanima i učenicima OŠ „Grbavica II“ položila je cvijeće i odala počast na Spomen obilježju „Trg heroja”.