Počinje izgradnja igrališta za odmor i rekreaciju u naselju Hrasno brdo

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i vlasnik firme „Mibral“ Sarajevo Milan Bralović potpisali su danas Ugovor o izgradnji prostora za odmor i rekreaciju, sa sadržajima za djecu i odrasle, u ulici Varaždinska, iznad objekta Mjesne zajednice „Hrasno brdo“.

Potpisivanjem ovog ugovora zvanično započinju radovi na izgradnji prostora za odmor i rekreaciju čiji završetak je planiran u roku od 150 dana. Potpisivanju su prisustvovali i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić, kao i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Belma Barlov.

  • Nakon provedene procedure javnih nabavki, putem otvorenog postupka, kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma Mibral d.o.o. Sarajevo. Vrijednost Ugovora je 699.998,41 KM. Sredstva u iznosu od 250.000 KM obezbijeđena su u Budžetu Općine Novo Sarajevo, dok je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo za ove namjene obezbijedilo  450.000 KM. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo vršit će nadzor nad izvođenjem pomenutih radova i pružit će svu potrebnu tehničku podršku – naglasio je načelnik, dr. Tanović.

Radi se  jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim će građanima Mjesne zajednice Hrasno brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama. Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece.  U zimskom periodu na ovoj lokaciji planiran je i dio padine za zimske igre, a na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.

  • Općina Novo Sarajevo je iskazala interes prema Ministarstvu kulture i sporta za ovaj projekat, što smo bezrezervno podržali. Iskreno vjerujemo u kvalitetnu dinamiku radova i da će ovaj prostor uskoro krasiti rekreativni centar koji će koristiti djeca i građani Novog Sarajeva i Kantona Sarajevo – naglasio je ministar Avdić.
Share Follow View