Uz spektakl na ledu i vatromet otvorena Ledena čarolija

Ledenu čaroliju Općine Novo Sarajevo, 28. decembra ove godine, tradicionalno je uz vatromet i presijecanjem vrpce otvorio općinski načelnik Nedžad Koldžo.

U obraćanju prisutnima, općinski načelnik je podsjetio je da je ovo treća godina kako Općina Novo Sarajevo nudi svim građanima raznovrsne sadržaje na lokalitetu Otvorenog kulturnog centra Vilsonovog šetališta.

Prethodnih godina, na ovom klizalištu, u prosjeku je dnevno klizalo oko 500 mališana i građana, a u kućicama postavljenim uz klizalište provedene su brojne kulturne, edukativne i humanitarne aktivnosti, podsjetio je općinski načelnik. Posjećenost ranijih godina bila izuzetno velika  zahvaljujući i besplatnoj školi klizanja koju je pohađalo oko 600 mališana.

Ledena čarolija, kako su naveli iz SM Studio Marketing Legend, agencije zadužene za implementaciju projekta i ove godine je zahvaljujući povećanju budžeta Općine Novo Sarajevo za ovu namjenu, proširila program. Tako će se, osim besplatnog klizališta i škole klizanja, održavati i brojne edukativne i interaktivne radionice za djecu, kao i drugi zabavni sadržaj.

Vikendom će najmlađi sugrađani imati priliku da na radionicama, između ostalog, upoznaju muzičke instrumente, nauče plesati sa profesionalnom balerinom, uživaju u književnosti, te umjetnosti, ali i da se upoznaju sa radom brojnih institucija, udruženja i organizacija.

Tokom mjesec dana Ledene Čarolije Općine Novo Sarajevo građani će moći razmjenjivati knjige, posjetiti izložbe savremene umjetnosti, te učestvovati u humanitarnim i drugim aktivnostima.

Na otvaranju „Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo“, uz vatromet i spektakl na ledu nastupili su bend Ammare Mistrić i Latif Močević.

Ledena čarolija je otvorena svakim danom od 10 do 21 sat do 27. januara naredne godine.

U nedjelju, 30. decembra ove godine, na lokalitetu Otvorenog kulturnog centra Vilsonovog šetališta za najmlađe sugrađane biće organizovana i proslava male Nove godinu od 12:00 do 15:30 sati uz brojne radionice, zabavne i edukativne sadržaje.