Vrtić “Košuta” uskoro dobija novu visoku ogradu oko objekta i dječijeg igrališta

Nakon višegodišnjih zahtjeva menadžmenta i Vijeća roditelja, Vrtić “Košuta” – JU “Djeca Sarajeva” će ove godine dobiti novu visoku ogradu oko objekta, čime će se sigurnost boravka mališana u vrtiću dići na viši nivo.

Radovi na zamjeni postojeće niske ograde su u toku, a podrazumijevaju postavljanje panelne ograde visine 170 cm, dužine oko 210 m i zamjenu ulaznih kapija.

Postojeća visina ograde nije bila adekvatna zbog čega su se tokom noći u dječijem igralištu skupljala starija djeca i omladina, ulazili su vlasnici pasa sa psima, te je tom prilikom, pored devastacija igrališta ostavljano i smeće u dvorištu.

Pored ograda oko objekta, ovim projektom je planirana i zamjena niskih ograda na terasama vrtića, jer postojeće nisu bile sigurne za mališane.

Ovim radovima spriječit će se navedeni problemi i povećati sigurnost brojnih mališana koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu.

Projekat se realizira u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, a vrijednost radova je oko 49.000 KM. Izvođač radova je ,,SPRŽO COMPANY” d.o.o. Sarajevo.

Share Follow View