Zabavno edukativni sadržaji na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo

Od otvaranja, Ledenu čaroliju Općine Novo Sarajevo dnevno posjeti oko 500 posjetilaca, te u prosjeku 300 osoba svakodnevno besplatno kliže na ledenoj plohi.  Svakog dana 20 djece pohađa školu klizanja, za koju su prijave i dalje moguće putem zvanične Facebook stranice Ledene čarolije.

I ovog vikenda, najmlađe očekuju nove zabavne i edukativne aktivnosti. U subotu, 12. januara ove godine sa početkom u 12:00 sati, literarnu radionicu održat će književnica Lidija Sejdinović iz Udruženja Pričalice.

Sat vremena kasnije na bini Čarolije balerina Sara Đurić podučavat će mališane modernom plesu, dok će se u 15:30 sati kao i svakog dana održati besplatna škola klizanja, a u 16:00 sati Kids time.

U nedjelju, 13. januara ove godine u 12:00 sati posjetitelji će se moći družiti sa Gorskom službom spašavanja, te naučiti o sigurnosnim mjerama na klizalištu, sankalištu i skijalištu. Sve detaljne informacije o radionicama dostupne su na Facebook stranici Ledene čarolije.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo je otvorena do 27. januara 2018. godine svaki dan od 10 do 21 sat. Sve aktivnosti su besplatne.