example

U okviru Programa sufinansiranja zapoljavanja Posao za sve angaovano 20 nezaposlenih osoba

U Centru za razvoj karijere Novo Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa poslodavcima koji su ispunili uslove iz Javnog poziva za učešće u Mjeri sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve“.

Ove godine osam poslodavaca je ispunilo tražene uslove, a bit će angažovano ukupno 20 nezaposlenih osoba prijavljenih na birou za zapošljavanje Novo Sarajevo. Općina će ovim poslodavcima refundirati sredstva u iznosu od 700,00 KM, u trajanju od  12 mjeseci za svako zaposleno lice.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović zahvalio se svim poslodavcima na učešću u projektu koji ima za cilj unapređenje poslovnog okruženja, te zapošljavanje nezaposlenih osoba s područja Novog Sarajeva.

– Radi se o jednoj od pet mjera koje se realiziraju putem javnih poziva u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja, a pored ove mjere planirana je i realizacija programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba, zatim kreditna linija za podsticaj u zapošljavanju privrednim subjektima putem odabrane banke, sufinansiranje samozapošljavanja, te podrška firmama za uvođenje certifikata, istakao je načelnik Tanović.

Direktor Agencije za zaštitu ljudi i imovine „Fenix Security“ d.o.o. Gadžo Ehad zahvaljujući ovom programu zaposlit će deset novih uposlenika.

– Mi smo novoformirana agencija koja je nedavno počela sa radom. Zbog velike potražnje za našim uslugama iskazala se potreba i za upošljavanjem novih radnika. Veliko hvala Općini Novo Sarajevo na ovom projektu i pomoći koja nam puno znači, istakao je Gadžo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Adaptacija sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole ...

Nakon što je Općina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta „Uključite se svi da ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo