example

KONCERTOM ALEKSANDRE RADOVIĆ POČINJE STREET FOOD FESTIVAL NA VILSONOVOM ŠETALIŠTU

Vilsonovo šetalište unazad dvije godine zasigurno je postalo centar kulturnih dešavanja u glavnom gradu. Ljetni mjeseci kada naši sugrađani većinu slobodnog vremena provode van svojih domova rezervisani su za festivale filma, muzike i bogate gastro ponude na ovoj sarajevskoj šetnici.

Općina Novo Sarajevo nedavno je sanirala kompletnu binu kod muzeja na Vilsu gdje će se održavati koncerti. Pripremljen je i teren ispred bine za sve festivalske sadržaje.

Pod parolom „Mjesec dana festivala“ kako smo ove godine izašli u javnost, na Vilsonovom šetalištu održat će se tri festivala od kojih je jedan završen u subotu, a od danas, 25. jula već kreće drugi.

Sarajevo Street Food Market - festival sjajne muzike, dobre hrane i zabave za sve generacije na Vilsonovom šetalištu bit će otvoren koncertom Aleksandre Radović koja će zasigurno  Sarajlijama prirediti nezaboravnu prvu noć na Tuborg Music Stageu Street Food Marketa.

Kao što je to bilo i tokom zime, opet imat ćemo brojne gastro izlagače, a dolaze nam i druga poznata muzička imena poput Vanne, Željka Samardžića, Mirza Pandur, drugi popularni bh. bendovi, a sve ljubitelje elektronske scene i dobre cjelodnevne zabave na otvorenom, pobrinut će se Sarajevo Matinee.

Market će za posjetitelje biti otvoren svakoga dana. Radnim danima raditi će od 15 sati, vikendom od 12 sati, dok će na dan otvorenja, program početi od 18 sati. Za to vrijeme, ukusne delicije i najbolju hranu pripremati će čak 24 renomirana izlagača hrane, što je duplo više nego u januaru.

Tokom prvog vikenda marketa, u nedjelju 31. jula, rezervisana je za Family Day i bit će u znaku druženja i edukativnog programa za najmlađe Sarajlije. Biti će održana radionica Tinkerlab, a zatim i predstava Petar Pan. U organizaciji EU Info održat će se i radionica zdrave hrane za djecu.

Ulaz na sve događaje Street Food Marketa je besplatan.

Nakon Street Food Marketa ljetna zabava na Vilsu se nastavlja sa najpopularnijim filmskim festivalom – Sarajevo film festivalom, a Općina Novo Sarajevo i ove godine bit će domaćin dijela projekcija koje će biti upriličene na otvorenoj sceni Vilsonovog šetališta.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo