example

Uručene nove uniforme za deset volontera OO Crvenog križa Novo Sarajevo

U prostorijama Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo izvršena je primopredaja novih uniformi za deset članova ove organizacije.

Radi se o visoko kvalitetnim uniformama koje se sastoje od pet odjevnih dijelova namijenjenih za različite vrste aktivnosti koje provodi Crveni križ.

Općina putem Službe civilne zaštite kontinuirano podržava rad Crvenog križa kao službe prve medicinske pomoći u sistemu zaštite i spašavanja. 

- Bezbrojno puta do sada Crveni križ je pokazao da je ova organizacije neko na koga se Općina, Civilna zaštita i građanke i građani mogu u potpunosti osloniti. Ovi mladi ljudi imaju niz kvalitetnih projekata, izuzetnih uspjeha na takmičenjima i odličnih rezultata, to je Općina Novo Sarajevo prepoznala i kontinuirano podržavamo njihov kao specijalne službe u sistemu Civilne zaštite Općine, istakao je načelnik dr. Tanović, te dodao da će ove nove kvalitetne uniforme učinit da članovi Crvenog križa izgledaju još kvalitetnije, kao što je i njihov rad kvalitetan i prepoznatljiv.

Općinska organizacija Crvenog križa Novo Sarajevo, pored toga što vrši redovnu obuku iz pružanja prve pomoći kao pripremu za slučaj prirodnih i drugih nesreća koje se mogu desiti, ova organizacija vrši i socijalnu djelatnost kroz svakodnevnu podjelu 320 obroka koji se pripremaju u kuhinji Crvenog križa za najugroženije građane ove općine.

- Ova donacija Općine nam je od velikog značaja jer će naši volonteri biti odjeveni u jednoobrazne uniforme i kao takvi biti prepoznatljivi, čime ćemo postati jedna moderna i efikasna organizacija Crvenog križa, istakao je sekretar Crvenog križa Novo Sarajevo Asad Kučević, te dodao da je povodom novogodišnjih praznika upriličena i podjela novogodišnjih paketića za oko 40 djece korisnika kuhinje.

Općina Novo Sarajevo, putem Službe civilne zaštite planirala je sredstva u Budžetu za 2024. godinu za nabavku još deset kompleta uniformi za preostale volontere Crvenog križa Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Adaptacija sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole ...

Nakon što je Općina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta „Uključite se svi da ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo