example

Načelnik dr. Hasan Tanović posjetio Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas su posjetili Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, te tom prilikom ozvaničili početak rada novoopremljene prostorije za fizioterapeutski tretman.

Zavod Pazarić vodi brigu o 340 ljudi sa psiho-fizičkim poteškoćama u razvoju. Korisnici su sa područja cijele BiH, od kojih je 121 sa područja Kantona Sarajevo. Obzirom da se radi o ljudima sa trajnim invaliditetom, od kojih je oko 80 teže pokretno ili nepokretno, veoma bitan i nezaobilazan segment u pružanju adekvatne zdravstvene zaštite predstavlja kvalitetan fizioterapeutski tretman.

Općina Novo Sarajevo je, uzimajući u obzir važnost brige za ovu ranjivu kategoriju društva, obezbijedila finansijska sredstva kojom su nabavljeni utezi za vježbu ekstremiteta i statički bicikl za rehabilitaciju za potrebe kabineta za fizioterapeutski tretman korisnika Zavoda Pazarić.

Postojeća oprema bila je stara i dotrajala, te je od izuzetnog značaja bila nabavka nove opreme čije korištenje će, uz stručni rad fizioterapeuta, svakako imati pozitivan uticaj na zdravlje korisnika.

U finansiranju nabavke opreme za fizioterapeutski tretman učestvovala je i Općina Centar Sarajevo. Osobe sa poteškoćama u razvoju zaslužuju pomoć cijelog društva i svih nivoa vlasti, a iako ova oblast nije u direktnoj nadležnosti lokalnih zajednica, općine Novo Sarajevo i Centar su pozitivan primjer kako je ista moguća i jako korisna za pružanje adekvatnije zdravstvene zaštite korisnicima JU Zavoda Pazarić


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Boravak u prirodi umjesto na društvenim mrežama: Općinski ...

KJU „Porodično savjetovalište“ uz finansijsku podršku Općine Novo ...

Meditacija i joga za majku i dijete

U okviru Programa pomoći pravnim licima iz oblasti sporta "Grant za projekte udruženja za ...

Završetak radova u naselju Velešići

Završeni su radovi na zamjeni šina, pragova i asfaltiranje na putnom prelazu u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo