example

Općina Novo Sarajevo sufinansirala nabavku specijalnog vozila za pražnjenje podzemnih i zvonastih kontejnera

Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ bogatije je za još jedno novo specijalno vozilo za pražnjenje podzemnih i zvonastih kontejnera, a čiju nabavku je inicirala i sufinansirala Općina Novo Sarajevo.

Zbog nedovoljnog broja specijalizirane mehanizacije za odvoz otpada iz zvonastih i podzemnih kontejnera, te činjenice da je do sada samo jedno vozilo bilo u funkciji za cijeli Kanton Sarajevo, kontejneri se nisu mogli redovno prazniti.

U cilju prevazilaženja ovog problema, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović inicirao je nabavku jednog specijalnog vozila za pražnjenje pomenutih kontejnera.

U svom obraćanju za medije, načelnik dr. Hasan Tanović je istakao da se po preuzimanju mandata odmah  suočio sa vrlo lošim stanjem na terenu kada je u pitanju higijena oko kontejnera kao i pretrpavanje zvonastih kontejnera i zelenih otoka na području općine.

  •  Imajući u vidu da samo na području općine Novo Sarajevo postoji 160 zvonastih kontejnera, pokrenuli smo inicijativu nabavke ovog jednog vozila i evo nakon što je okončana procedura javnih nabavki, vozilo je isporučeno KJKP „Rad“. Ovo vozilo će prioritetno vršiti odvoz i pražnjenje kontejnera na području Novog Sarajeva, istakao je načelnik Tanović, te ponovo uputio apel i drugim općinama u Kantonu Sarajevo da učestvuju u ovom projektu kako bi pomogli KJKP “RAD” da u narednom periodu imamo što čišći i ljepši grad Sarajevo.

Mirza Ramić, portparol KJKP „Rad“ istakao je da je Općina Novo Sarajevo izdvojila dio sredstava za nabavku vozila koje će rasteretiti postojeću mehanizaciju i olakšati realizaciju zadataka na terenu, te se zahvalio načelniku Tanoviću što je prepoznao značaj unaprijeđena komunalne usluge.

Ramić je dodao da je realizacija ovog značajnog projekta još jedan pokazatelj vrlo uspješne saradnje ovog komunalnog preduzeća i Općine Novo Sarajevo.

Ukupna vrijednost nabavke specijalnog vozila je 380.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo sufinansirala nabavku sa 200.000 KM, a preostali dio sredstava obezbijedilo je KJKP “RAD”.

Nabavljeno vozilo će omogućiti efikasnije i bolje obavljanje zadataka na terenu, a nakon što se okonča procedura oko registracije, vozilo će biti u pogonu.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina i ove godine sufinansira troškove Roditeljske kuće

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor Udruženja „Srce za djecu ...

SARAJEVSKO PROLJEĆE 2024: Izviđački susreti na Vilsonovom ...

Odred izviđača “Pofalići-Novo Sarajevo” po prvi put organizuje susrete ...

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo