example

Zavrna manifestacija projekta Jaanje partnerstva – Mladi u akciji za zatitu okolia i prirodnih vrijednosti

U organizaciji Udruženja „Centar za Okolišno Održivi Razvoj – COOR Sarajevo” u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn održana je, 19. decembra ove godine, završna manifestacija projekta “Jačanje partnerstva – Mladi u akciji za zaštitu okoliša i prirodnih vrijednosti“.

Na manifestaciji kojoj je prisustvovao općinski načelnik Nedžad Koldžo, predstavljene su prezentacije učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Općine Novo Sarajevo, te uručene zahvalnice i nagrade učesnicima.

U projektu su učestvovali učenici OŠ „Malta“ koji su predstavili kulturno-historijsko i prirodno nasljeđe Spomen parka Vraca, dok je prezentacija OŠ „Pofalići“ bila posvećena prirodnim vrijednostima Parka šuma Hum.

Ovom prilikom, učenici OŠ „Velešićki heroji“ fokusirali su se na njihov angažman u proteklom periodu i ukazali na okolišne probleme u Parku šuma Hum.

Planom rada za praktičnu/terensku nastavu usklađenu sa mjerama u Akcionom planu za Park šuma Hum predstavila se Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, a učenici Elektrotehničke škole za energetiku prikazali su edukativno reklamni film za promociju Parka šuma Hum i Spomen parka Vraca.

Predstavljeni su i ostali rezultati projekta koji se odnose na Plan angažmana MZ na implementaciji mjera iz Akcionog plana za Park šuma Hum, kao i Inicijative prema Općini za rješavanje glavnih okolišnih problema za Spomen park Vraca.

Sveukupni cilj projekta Udruženja „Centar za Okolišno Održivi Razvoj – COOR Sarajevo” je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i jačanju partnerstva za zajedničke akcije u Općini Novo Sarajevo.

Projekat „Jačanje partnerstva – Mladi u akciji za zaštitu okoliša i prirodnih vrijednosti” podržala je Općina Novo Sarajevo.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo