example

Susret sa knjievnicom Ninom Tikveom u zavrnici projekta Mladi i knjievnost

U organizaciji Udruženja „Međunarodni festival književnosti“ 24. decembra ove godine u Dječijoj kući upriličeno je predstavljanje autorice Nine Tikveše i njene knjige kratkih priča „I sreli su medu“.

Na posljednjem književnom predstavljanju u okviru projekta „Mladi i književnost“, susret sa Ninom Tikvešom bila je prilika i za razgovor o važnosti humora u književnosti, nužnosti nezaobilaženja tema koje nas se tiču ma koliko bile bolne i za pisanje i za čitanje.

Književnica je u razgovoru sa Kristinom Ljevak govorila i o vlastitim književnim uzorima, knjigama koje su definisale njen čitalački ukus i uticale na njeno pisanje te o književnicima s kojima putem vlastite proze vodi dijalog. Razgovoru su prisustvovali učenici Željezničkog školskog centra, Treće gimnazije i Elektrotehničke škole za energetiku.

Nina Tikveša rođena je 1974. godine u Beogradu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo. Radila je kao lektorica, kolumnistica i novinarka u printanim i TV medijima.

U okviru programa „Mladi i književnost“ koji su organizovani uz podršku Općine Novo Sarajevo, u prethodnom periodu, predstavili su se savremeni autori: Faruk Šehić, Lamija Begagić, Senka Marić, Amila Kahrović Posavljak, Emir Durmišević, a upriličena je i književna tribina sa Nenadom Veličkovićem, Lamijom Begagić i Đorđem Krajišnikom o sadržaju školske lektire i načinima motiviranja mladih da čitaju.

 

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Boravak u prirodi umjesto na društvenim mrežama: Općinski ...

KJU „Porodično savjetovalište“ uz finansijsku podršku Općine Novo ...

Meditacija i joga za majku i dijete

U okviru Programa pomoći pravnim licima iz oblasti sporta "Grant za projekte udruženja za ...

Završetak radova u naselju Velešići

Završeni su radovi na zamjeni šina, pragova i asfaltiranje na putnom prelazu u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo