example

Odrana zavrna manifestacija u okviru projekta Vankolske aktivnosti 2019

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo već petu godinu zaredom uspješno je realizirala projekat „Vanškolske aktivnosti 2019. godina“.

Navedenim projektom su bile obuhvaćene četiri radionice: Likovna radionica “Dijete i umjetnost”, Plesna radionica, Muzička radionica i Radionica “Mali inovatori”.

U kino sali novootvorene Dječije kuće u četvrtak, 23. januara upriličena je završna manifestacija projekta, na kojoj su djeca imala priliku predstaviti šta su radili tokom šest mjeseci trajanja radionica.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako je ovaj novi objekat uspostavljen sa ciljem da se djeci pruži još jedan drugi nivo obrazovanja, koji nije uključen u njihov redovni nastavni program.

–  Ove radionice koje traju pola godine su usmjerene da se razvije kreativna snaga dječijeg uma, da se bave onim dobrim stvarima, bez obzira da li se radi o likovnoj umjetnosti, muzici ili plesu, a ono što smo se trudili je da ove godine uvedemo i nešto novo, a to je inovatorska sekcija, istakao je načelnik Koldžo te se zahvalio osoblju Međunarodnog centra za djecu i omladinu, kao i svim voditeljima sekcija koji su se bavili edukativnim radom sa više od 200 djece.

Kroz likovnu radionicu djeca su imala priliku proći sve likovne tehnike, a polaznici plesnih radionica su bili uključeni u plesna takmičenja u organizaciji Plesnog sportskog saveza BiH, te osvojili prva mjesta. Školu flaute prošlo je petero djece, dok su u okviru radionice “Mali inovatori” djeca imala priliku raditi na obradama papira, kartona, plastike, drveta i tekstila, te se upoznati sa tehničkim materijalima i oblasti kao sto su: saobraćajna tehnika, elektronika, energetika, hidraulika, zaštita okoliša, reciklaža, ritualizacija i kućna radinost.

Za ove namjene, u Budžetu Općine Novo Sarajevo za 2019. godinu, izdvojena su sredstva u iznosu od 20.000 KM.

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo