example

Odrana zavrna manifestacija u okviru projekta Vankolske aktivnosti 2019

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo već petu godinu zaredom uspješno je realizirala projekat „Vanškolske aktivnosti 2019. godina“.

Navedenim projektom su bile obuhvaćene četiri radionice: Likovna radionica “Dijete i umjetnost”, Plesna radionica, Muzička radionica i Radionica “Mali inovatori”.

U kino sali novootvorene Dječije kuće u četvrtak, 23. januara upriličena je završna manifestacija projekta, na kojoj su djeca imala priliku predstaviti šta su radili tokom šest mjeseci trajanja radionica.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako je ovaj novi objekat uspostavljen sa ciljem da se djeci pruži još jedan drugi nivo obrazovanja, koji nije uključen u njihov redovni nastavni program.

–  Ove radionice koje traju pola godine su usmjerene da se razvije kreativna snaga dječijeg uma, da se bave onim dobrim stvarima, bez obzira da li se radi o likovnoj umjetnosti, muzici ili plesu, a ono što smo se trudili je da ove godine uvedemo i nešto novo, a to je inovatorska sekcija, istakao je načelnik Koldžo te se zahvalio osoblju Međunarodnog centra za djecu i omladinu, kao i svim voditeljima sekcija koji su se bavili edukativnim radom sa više od 200 djece.

Kroz likovnu radionicu djeca su imala priliku proći sve likovne tehnike, a polaznici plesnih radionica su bili uključeni u plesna takmičenja u organizaciji Plesnog sportskog saveza BiH, te osvojili prva mjesta. Školu flaute prošlo je petero djece, dok su u okviru radionice “Mali inovatori” djeca imala priliku raditi na obradama papira, kartona, plastike, drveta i tekstila, te se upoznati sa tehničkim materijalima i oblasti kao sto su: saobraćajna tehnika, elektronika, energetika, hidraulika, zaštita okoliša, reciklaža, ritualizacija i kućna radinost.

Za ove namjene, u Budžetu Općine Novo Sarajevo za 2019. godinu, izdvojena su sredstva u iznosu od 20.000 KM.

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo