example

Odrana prezentacija Javnog poziva za uee u CEFE Programu podrke poduzetnitvu u Opini Novo Sarajevo

U Dječijoj kući na Grbavici u četvrtak, 13. februara ove godine održana je prezentacija Javnog poziva za učešće u CEFE Programu podrške poduzetništvu u Općini Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo i Udruženje trenera CEFE u BiH partneri su u projektu Programa podrške poduzetništvu, podržanom od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Tim povodom, prisutnima se obratio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakavši kako se pored već planiranih sedam politika aktivnog zapošljavanja koje provodi Općina Novo Sarajevo, realizuju i dodatni projekti sa ciljem smanjenja stope  nezaposlenosti i povećanja životnog standarda stanovništva na području općine.

– I ove godine, kao i prethodnih, planirana je realizacije više različitih projekata u okviru sedam programa aktivne politike zapošljavanja koje provodi općina sa ciljem osposobljavanja mladih ljudi da putem programa samozapošljavanja pokrenu svoje prve biznise, ali i postanu konkurentni na tržištu rada, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je prošle godine u okviru navedenih programa više od 20 subjekata dobilo sredstva i pokrenulo svoje biznise.

Dženan Trbić, predstavnik Udruženja trenera CEFE u BiH pezentirao je akturelni javni poziv kako bi potencijalni kandidati i kandidatkinje koji planiraju uzeti učešće u Programu podrške poduzetništvu putem Javnog poziva dobili sve potrebne informacije.

U svom obraćanju, Trbić je istakao da će kroz CEFE Program podrške poduzetništvu, polaznicima biti osigurana obuka u jačanju ličnih poduzetničkih kapaciteta, podrška u izradi biznis plana i tehnička podrška u registraciji i pokretanju biznisa.

Za najbolje ocijenjene biznis planove osigurana je finansijska podrška pokretanju biznisa, te, u skladu sa mogućnostima i procijenjenim potrebama, dugoročna mentorska podrška kroz Mrežu podrške poduzetništvu.

Javni poziv je cijelosti dostupan je na web stranici Općine (www.novosarajevo.ba), a prijave po ovom Javnom pozivu moguće je predati do 21.02.2020. godine u prostorijama Općine Novo Sarajevo – Protokol Općine Novo Sarajevo ili na email lokalni.razvoj@novosarajevo.ba.

 


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo