example

Održan 16. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Na Vilsonovom šetalištu danas je održan šesnaesti po redu Porodični dan Općine Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Međunarodnim centrom za djecu i omladinu organizirala je nezaboravnu zabavu uz raznovrsne sadržaje i bogat program za sve generacije. Današnji sunčan i topao dan izmamio je brojne mališane da sa svojim roditeljima uživaju uz radionice Drum orcestra, Sašu Klovna – Balonmajstor i Face painting, „Lala“ radionicu, Mačevalački klub “Valter“ i prezentaciju mačevanja, Šahovski klub „Junior“, Odred izviđača “Pofalići” i učenje vezanja čvora te Gorsku služba spašavanja i spuštanje sa konopima.

Na otvorenoj sceni mališani su plesali i pjevali zajedno sa Baletnim studiom Tanzelerija, dječijim horom Superar hor i Mravko Travko, Plesnim Klubom“SPIN“ i Akrobatski rokenrol, te Pop Rock Školu, dok su oni malo stariji vježbali uz fitnes zumba trening. Maskote Maša i medo, patrolne šape, Miki i Mini, Elza i ledeno kraljevstvo privukli su posebnu pažnju naših najmlađih sugrađana.

Kao i svake godine do sada, svoje aktivnosti predstavili su Crveni križ Novo Sarajevo, policajci i vatrogasci,kao i organizacija ” Dog trust”.

Porodični dan je tradicionalna manifestacija Općine koja ima za cilj promociju porodičnih vrijednosti, ali i da svim građanima, a posebno djeci i omladini pruži zabavu, edukaciju i rekreaciju u prelijepom ambijentu Vilsonovog šetališta.

I ove godine podršku u organizaciji ove manifestacije pružili su Civilna zaštita Općine Novo Sarajevo, Policija Novo Sarajevo, Dobrovoljni vatrogasci Novo Sarajevo, Gorska služba spašavanja, te Crveni križ Novo Sarajevo. Jedan od sponzora ovogodišnjeg porodičnog dana je firma “BH Telecom”.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
OTVOREN OMLADINSKI FILM FESTIVAL – OFF

Ljetni mjeseci u Novom Sarajevu rezervisani su uvijek za dobre filmove i festivale. Nakon Street ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo