example

Sveano otvoren novoizgraeni kruni tok na spoju ulica Hamdije emerlia – Put ivota

Simboličnim puštanjem balona u zrak u subotu, 16. maja ove godine svečano je otvaren novoizgrađeni kružni tok na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života u naselju Pofalići.

Svečanoj manifestaciji prisustvovali su pored načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem, direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić, predsjedavajuća OV Novo Sarajevo Ana Baltić, vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo, pomoćnici Općinskog načelnika, te predstavnici savjeta mjesnih zajednica Pofalići I i II.

Novoizgrađeni kružni tok jedan je od strateških projekata Općine Novo Sarajevo kojim će se poboljšati provoznost i funkcionalnost ove velike raskrsnice, te rasteretiti saobraćaj iz pravca naselja Pofalići I i II.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, te odavanja počasti svim šehidima i poginulim borcima, prisutnima se obratio, između ostalih, i Općinski načelnik Nedžad Koldžo uputivši najprije čestitke za 16. maj Dan Općine Novo Sarajevo, ističući kako ni ovo stanje prirodne i druge nesreće izazvane epidemijom korona virusa nije spriječilo da se na simboličan način obilježi ovaj najznačajniji datum za Općinu.

– Ovaj kružni tok jedan je od najvećih na području Kantona Sarajevo jer obuhvata 14 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka u opsegu, a nakon nekoliko godina velikog truda i rada na prevazilaženju svih problema sa kojima smo se susretali prilikom realizacije ovog projekta, te nakon prikupljanja sve potrebne dokumentacije i saglasnosti, zahvaljujući velikoj ažurnosti i naporu radnika firme “Strabag” ovaj veliki saobraćajni objekat završen je u rekordnom roku, mnogo prije nego što je to planirano. Ovo saobraćajno rješenje, ne samo da će ubrzati saobraćaj na ovom lokalitetu za 65 posto, kako sam to govorio u ranijim izjavama, nego sam siguran da će skoro i u potpunosti ubrzati ulaz i izlaz iz naselja Pofalići, istakao je načelnik Koldžo te se posebno zahvalio svim učesnicima u projektu, općinskoj administraciji, a naročito izvođaču radova koji je omogućio da se na ovaj najznačajniji dan za Općinu otvori kružni tok.

Prisutnima su se obratili i resorni ministar Adi Kalem, direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić, predsjedavajuća OV Novo Sarajevo Ana Baltić, te predstavnik savjeta mjesnih zajednica Pofalići I i II Enes Kulović  .

Ukupna vrijednost realizacije navedenog projekta je 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo obezbijedila 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

Otvaranje kružnog toka upriličeno je povodom obilježavanja 16. maja – Dan Općine Novo Sarajevo i godišnjice Pofalićke bitke, a uz poštivanje svih higijensko – epidemioloških mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID 19.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Učesnici 13. Međunarodnog dječijeg festivala folklora u posjeti ...

Predstavnici pet zemalja, učesnika 13. Međunarodnog dječijeg festivala folklora posjetili su ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo