example

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u vrtiću Bombon

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri „Kreativne radionice za djecu s poteškoćama u razvoja“ koje se realizuju u predškolskoj ustanovi vrtić Bombon 2.
 
Na ulaznim vratima ove ustanove u Paromlinskoj br. 36 dočekali su ga nasmijani mališani iz vrtića „More nade“ koje djeluje u sklopu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“. Sa vaspitačicama su u dvorištu vrtića jutro započeli s bojicama i bojankama u rukama. Poslije kratkog vremena, priključili su im se i drugari iz vrtića Bombon s kojima su se družili i igrali, što je ustvari i jedan od krajnjih ciljeva ovih radionica. 

Organizatori žele stvoriti opuštenu atmosferu gdje će se djeca sa poteškoćama u razvoju zabaviti kroz brojne aktivnosti, a s druge strane na ovaj način olakšava im se ulazak u socijalno okruženje, odnosno biće spremniji za izazove koji ih čekaju kada dođu u školske klupe.

Planirano je da se održe četiri radionice u kojima će učestvovati oko 100 dječaka i djevojčica.

Općinski načelnik dr. Tanović rekao je kako je socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju veoma bitna, te kako prema njima uvijek moramo imati otvoreno srce i ispružene ruke. Njihovi budući prijatelji trebaju postupiti isto i nikada ne dozvoliti da ih se stigmatizira.  
 
Općina Novo Sarajevo i prošle godine podržala je projekat Udruženja Majka i Dijete-Bombon. Odobrena sredstva za ove namjene iznose 10.000 konvertibilnih maraka.

Treba još napomenuti kako se projekat provodi u okviru Javnog poziva Općine Novo Sarajevo udruženjima (organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama) za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, podrške za osobe treće životne dobi i zaštite okoliša. 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Adaptacija sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole ...

Nakon što je Općina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta „Uključite se svi da ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo