example

Potpisani Sporazumi o dodjeli sredstava javnim kuhinjama Merhamet i Narodna kuhinja Stari Grad u cilju prevazilaenja posljedica pandemije

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i predsjednik Upravnog odbora „Merhamet“ d.o.o Sarajevo Kenan Vrbanjac potpisali su Sporazum o dodjeli sredstava humanitarnoj organizaciji „Merhamet“ d.o.o Sarajevo predviđenih po osnovu budžetskog Programa za ublažavanje zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Sredstva će biti namijenjena za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje obroka, goriva za dostavljanje istih, te nabavku higijenskih paketa.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da je ovo  mjera koja se provodi direktnim vidom pomoći u okviru Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće. Dodao je da se radi o jednoj od 14 mjera podrške i pomoći u cilju ublažavanja posljedica pandemije korona virusa koja se odrazila i na rad javnih kuhinja.

U ime humanitarne organizacije „Merhamet“ d.o.o Sarajevo, Kenan Vrbanjac zahvalio se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na dodijeljenim sredstvima i kontinuiranoj podršci.

Sporazum o dodjeli finansijskih sredstava potpisan je i sa Udruženjem Narodna kuhinja „Stari Grad“, a predviđena sredstva biće usmjerena za pripremanje svakodnevnih obroka i nabavku higijenskih potrebština.

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu u okviru Programa – Izdaci za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom – Zbrinjavanje ugroženog i stadalog stanovništva – kuhinje izdvojila finansijska sredstava u ukupnom iznosu od 25.000 KM.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo