example

Obilježena 11. godišnjica od otvaranja prvog Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

Svečano obilježena 11. godišnjica od otvaranja prvog Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo u naselju Hrasno.

Uz pjesmu hora “Zlatna jesen” i Sevdalije”, muzičke zvedbe mališana Hora “Superar BiH”, predstavu članova “Pričaonica”, te rođendansku tortu Općine Novo Sarajevo brojni gosti, članovi Centra i prijatelji projekta proslavili su 11. rođendan entra za zdravo starenje Hrasno.

Zabavi su prisustvovali, uzmeđu ostalih, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo ministri Samir Avdić , Adnan Delic, Naida Hota-Muminović i Omer Osmanović, te predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić.

Nakon što je načelnik Tanović čestitao članovima i menadžmentu Centra godišnjicu od osnivanja prvog bosanskohercegovačkog centra za zdravo starenje u državi, regionu i šire, dodijeljeni su i simbolični pokloni prijateljima Centra i Udruženja “Partnerstvo za javno zdravlje BiH”.

Na području Općine Novo Sarajevo djeluju tri Centra za zdravo starenje: Centar u naselju Hrasno, Velešićima i u naselju Čengić Vila, a Općina je za realizaciju ovog projekta ove godina izdvonila je 70.000 KM.

Članovi centara imaju priliku aktivno učestvovati u oko 30 različitih sekcija kao i u različitim programima i aktivnostima, programima i aktivnostima, a to su između ostalog: kreativne sekcije, muzičke sekcije, učenje stranih jezika, kursevi računara, sekcije društvenih igara, rekreativni programi, edukativne ra-dionice na teme promocije fizičke aktivnosti, zdrave ishrane i zdravstvene prevencije, obilježa-vanja državnih, vjerskih i drugih praznika, sportske sekcije i preventivno-korektivne gimnas-tike, te planinarske sekcije i izleti.

Sve aktivnosti projekta mreže Centara za zdravo starenje na području Općine Novo Sarajevo realizuju se s ciljem poboljšanja kvaliteta života starijih lica, promocije zdravlja i socijalne uključenosti, kako bi se što većem broju građana treće životne dobi sa područja općine omogućilo aktivno i zdravo starenje.

Do sada je u novosarajevske centre učlanjeno ukupno 1224 članova.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Učenici OŠ "Grbavica I" na novim sportskim terenima

Zvanično su otvoreni novi sportski tereni osnovne škole „Grbavica I“ čija ...

Od juna u Novom Sarajevu počinje treća sezona projekta ...

Nakon uspješno realizovanog projekta Općine Novo Sarajevo i Narodnog pozorišta ...

Općina Novo Sarajevo finansira odlazak na ekskurziju učenike slabog ...

Općina Novo Sarajevo po prvi put ove godine pokrenula je inicijativu za finansiranje ekskurzija ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo