example

Koarkaki klub BBY na poetku nove sezone zahvalio opinama na dosadanjoj podrci i uspjenoj saradnji u cilju afirmacije omladinskog sporta

 

Nakon Minibasketa i selekcija Mlađih Kadeta i Mlađih Kadetkinja, Košarkaški klub „BBY“ ovog vikenda bilježi svoje prve nastupe u ovosezonskom takmičenju. Ove godine KK BBY još jednom predstavlja svoju žensku selekciju, korak na koji su ponosni jer raditi na jačanju i povratku ženskih košarkaških nada u naš grad velika je  odgovornost.

Prije tri godine ekipa KK BBY počela je svoje prve korake sa grupama djece u gradskim općinama, a projekte ovog kluba već dvije godine podržava i Općina Novo Sarajevo.

Prošle godine realizovan je jedan od najmasovnijih projekata Općine Novo Sarajevo, Minibasket i Unobasket košarkaške radionice i takmičenja, koje su okupljale od 250 do 300 dječaka i djevojčica ove općine na treninzima na kojima su učili osnove košarke.

Općina Novo Sarajevo omogućila je besplatne treninge u sklopu projekta, a KK BBY zabavu, druženje i šarolikost. O zajedničkim uspješima svjedoče i djeca Novog Sarajeva koji su sada uspješni mladi košarkaši koje je ovaj Košarkaški klub uspio privući i održati u sportu.

„Zahvalni smo predstavnicima svih gradskih općina u kojima radimo: Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar, Vogošća i Stari Grad. Oni su pokazali razumijevanje i pružili nadu kada je bilo potrebno stvoriti nešto iz puke želje i entuzijazma. Sretni smo što smo opravdali povjerenje, a svoju saradnju upotpunili nizom uspješnih projekata koje smo radili sa stotinama djece o čemu svjedoče sva nasmijana lica albuma fotografija sa naših stranica. Zbog njih opstajemo i u vrijeme trenutnih, izuzetno teških uslova te se borimo održati kontinuitet treninga. Zbog toga smo i ove sezone prijavili svoje takmičarske selekcije kako naša djeca ne bi osjetila nedostatak aktivnosti.“, navodi se u saopštenju KK BBY.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo