example

Koarkaki klub BBY na poetku nove sezone zahvalio opinama na dosadanjoj podrci i uspjenoj saradnji u cilju afirmacije omladinskog sporta

 

Nakon Minibasketa i selekcija Mlađih Kadeta i Mlađih Kadetkinja, Košarkaški klub „BBY“ ovog vikenda bilježi svoje prve nastupe u ovosezonskom takmičenju. Ove godine KK BBY još jednom predstavlja svoju žensku selekciju, korak na koji su ponosni jer raditi na jačanju i povratku ženskih košarkaških nada u naš grad velika je  odgovornost.

Prije tri godine ekipa KK BBY počela je svoje prve korake sa grupama djece u gradskim općinama, a projekte ovog kluba već dvije godine podržava i Općina Novo Sarajevo.

Prošle godine realizovan je jedan od najmasovnijih projekata Općine Novo Sarajevo, Minibasket i Unobasket košarkaške radionice i takmičenja, koje su okupljale od 250 do 300 dječaka i djevojčica ove općine na treninzima na kojima su učili osnove košarke.

Općina Novo Sarajevo omogućila je besplatne treninge u sklopu projekta, a KK BBY zabavu, druženje i šarolikost. O zajedničkim uspješima svjedoče i djeca Novog Sarajeva koji su sada uspješni mladi košarkaši koje je ovaj Košarkaški klub uspio privući i održati u sportu.

„Zahvalni smo predstavnicima svih gradskih općina u kojima radimo: Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar, Vogošća i Stari Grad. Oni su pokazali razumijevanje i pružili nadu kada je bilo potrebno stvoriti nešto iz puke želje i entuzijazma. Sretni smo što smo opravdali povjerenje, a svoju saradnju upotpunili nizom uspješnih projekata koje smo radili sa stotinama djece o čemu svjedoče sva nasmijana lica albuma fotografija sa naših stranica. Zbog njih opstajemo i u vrijeme trenutnih, izuzetno teških uslova te se borimo održati kontinuitet treninga. Zbog toga smo i ove sezone prijavili svoje takmičarske selekcije kako naša djeca ne bi osjetila nedostatak aktivnosti.“, navodi se u saopštenju KK BBY.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo