example

Otvaranju novog Covid odjela u okviru Ope bolnice “Prim. dr. Abdulah Naka” prisustvovao naelnik Opine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanovi

U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo u srijedu, 23. decembra ove godine otvoren je novi Covid odjel – Infektivno odjeljenja.

Otvaranju odjela namijenjenog za zbrinjavanje COVID pacijenata u okviru Opće bolnice, pored v. d. direktora Opće bolnice prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i njegovih saradnika, prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Opće bolnice među kojima je i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, zatim predstavnici UNDP-a, te Vlade Kantona Sarajevo.

Radi se o objektu bivše Garnizone ambulante u krugu Opće bolnice, a čija je rekonstrukcija finansirana sredstvima Vlade Kantona Sarajevo, te donacijama Kraljevine Norveške i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Objekat ima kapacitet od  44 bolesnička kreveta, a opremljen je  najsavremenijom medicinskom i drugom opremom po svjetskim standardima.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v. d. direktora Opće bolnice u Sarajevu, u svom obraćanju istakao kako u vremenu globalne pandemije COVID-19, povećanje bolničkih kapaciteta predstavlja veliko olakšanje za pacijente, ali i za medicinsko osoblje.

Prisutnim zvanicama obratio se i Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo istakavši  da će u ovom odjelu biti liječeni lakše i srednje teški pacijenti, te izrazio zahvalnost i za sve ono što je urađeno prije dva i po mjeseca u okviru Opće bolnice, a to je proširenje kapaciteta na Infektivnom odjelu.

U narednom periodu očekuje se i druga faza rekonstrukcije ovog objekta nakon koje je planirano da ovaj odjel ima kapacitet za više od 100 pacijenata.

Menadžment Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”  u znak zahvalnosti uručio je plakete predstavnicima UNDP-a, Kraljevine Norveške i Vlade KS , te bivšem ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina i ove godine sufinansira troškove Roditeljske kuće

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor Udruženja „Srce za djecu ...

SARAJEVSKO PROLJEĆE 2024: Izviđački susreti na Vilsonovom ...

Odred izviđača “Pofalići-Novo Sarajevo” po prvi put organizuje susrete ...

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo