example

Otvaranju novog Covid odjela u okviru Ope bolnice “Prim. dr. Abdulah Naka” prisustvovao naelnik Opine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanovi

U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo u srijedu, 23. decembra ove godine otvoren je novi Covid odjel – Infektivno odjeljenja.

Otvaranju odjela namijenjenog za zbrinjavanje COVID pacijenata u okviru Opće bolnice, pored v. d. direktora Opće bolnice prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i njegovih saradnika, prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Opće bolnice među kojima je i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, zatim predstavnici UNDP-a, te Vlade Kantona Sarajevo.

Radi se o objektu bivše Garnizone ambulante u krugu Opće bolnice, a čija je rekonstrukcija finansirana sredstvima Vlade Kantona Sarajevo, te donacijama Kraljevine Norveške i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Objekat ima kapacitet od  44 bolesnička kreveta, a opremljen je  najsavremenijom medicinskom i drugom opremom po svjetskim standardima.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v. d. direktora Opće bolnice u Sarajevu, u svom obraćanju istakao kako u vremenu globalne pandemije COVID-19, povećanje bolničkih kapaciteta predstavlja veliko olakšanje za pacijente, ali i za medicinsko osoblje.

Prisutnim zvanicama obratio se i Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo istakavši  da će u ovom odjelu biti liječeni lakše i srednje teški pacijenti, te izrazio zahvalnost i za sve ono što je urađeno prije dva i po mjeseca u okviru Opće bolnice, a to je proširenje kapaciteta na Infektivnom odjelu.

U narednom periodu očekuje se i druga faza rekonstrukcije ovog objekta nakon koje je planirano da ovaj odjel ima kapacitet za više od 100 pacijenata.

Menadžment Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”  u znak zahvalnosti uručio je plakete predstavnicima UNDP-a, Kraljevine Norveške i Vlade KS , te bivšem ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Učesnici 13. Međunarodnog dječijeg festivala folklora u posjeti ...

Predstavnici pet zemalja, učesnika 13. Međunarodnog dječijeg festivala folklora posjetili su ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo