example

Radnici KJKP PARK i RAD intervenisali na raiavanju snijega, te uklanjanju polomljenih stabala na podruju Opine Novo Sarajevo

Prve snježne padavine tokom vikenda prouzrokovale su prve probleme na javnim površinama, saobraćajnicama i mladim sadnicama stabala, kako na području grada, tako i Općine Novo Sarajevo.

Ekipe KJKP “Park“ i „Rad“ su odmah poduzeli sve mjere te tokom vikenda intervenisali na uklanjanju snijega na mladim sadnicama stabala, zatim na parkovskim stazama, platoima i stepeništima, kao i na otklanjanju polomljenih starih stabala.

Parkova ekipa imala je, tako intervenciju na uklanjanju jednog starog velikog stabla u ulici Azize Šaćirbegović u naselju Hrasno, koje je palo u noćnim satima. Riječ je o stablu bagrema koje se obrušilo zbog težine snijega. Ekipe su imale intervenciju i na jednom stablu oraha, a u Vilsonovom šetalištu polomljeno je vieš grana lipe u drvoredu. Brzom intervencijom jedinice na terenu, obrušeno stablo uklonjeno je sa pješačke staze pomoću mehanizacije, a potom je i izvršena sječa, te uklanjanje dijelova drvne mase i sa travnjaka.. Zimska služba na području Općine Novo Sarajevo vršila je čišćenje snijega sa parkovskih staza i platoa na području naselja Grbavica, Hrasno, u ulici Zmaja od Bosne, a aktivnosti su nastavljene i u drugim naseljima.

Radnici KJKP „RAD“ za vikend su vršili ručno uklanjanje snijega sa stepeništa, mostova, trotoara, prilaza školama, domovima zdravlja i drugim važnijim objektima kako bi se pješaci mogli nesmetano kretati, a pomenute aktivnosti se nastavljaju i u ponedjeljak, 28.decembra ove godine.

Zbog niskih temperatura naročito u noćnim satima na svim pješačkim stazama, mostovima i stepeništima, nakon što je snijeg očišćen, posuta je i so.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Nove mašine za održavanje parketa u dvorani Goran Čengić

Općina Novo Sarajevo finansirala je nabavku dvije specijalizirane mašine koje će Javno ...

Svečanost povodom proslave Dana škole „Velešićki heroji“

U novosarajevskoj osnovnoj školi „Velešićki heroji“ upriličena je ...

32 godine od masakra u Ferhadiji

Na današnji dan 1992. godine ubijeno je 26, a ranjeno 108 naših sugrađana koji su u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo