example

Odran sastanak sa kantonalnom ministricom odgoja i obrazovanja u cilju intenziviranja aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje objekta O Pofalii

 

Na inicijativu Općine Novo Sarajevo u ponedjeljak, 25. januara ove godine u prostorijama Kantona Sarajevo održan je sastanak sa ministricom odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naidom Hota–Muminović, a u povodu intenziviranja aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje objekta JU Osnovna škola „Pofalići“. Sastanku je prisustvovao načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima.

Ranije je potpisan Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji Projekta izrade investiciono tehničke dokumentacije za izgradnju objekta JU Osnovna škola „Pofalići“ između Ministarstva  za obrazovanje, nauku i mlade KS, Općine  Novo Sarajevo i Zavoda za izgradnju KS koji je implementator projekta.

Kako bi se intenzivirale aktivnosti na pribavljanju potrebne dokumentacije i saglasnosti za realizaciju ovog projekta, na sastanku je dogovoreno da resorno Ministarstvo što prije pristupi izradi Sporazuma kojim će se regulisati formalno – pravne činjenice oko određivanja investitora,  sufinansijera projekta i slično, a što je preduslov za nastavak postupka izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju objekta ove osnovne škole.

Ministrica Hota- Muminović dala je punu podršku realizaciji ovog značajnog projekta, budući da se radi o jednom  od najstarijih školskih objekata na području Općine Novo Sarajevo, a kojim će se uveliko unaprijediti kvalitet odvijanja nastave za učenike, kako ove lokalne zajednice, tako i Kantona.

 

 


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo