example

Odran sastanak sa kantonalnom ministricom odgoja i obrazovanja u cilju intenziviranja aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje objekta O Pofalii

 

Na inicijativu Općine Novo Sarajevo u ponedjeljak, 25. januara ove godine u prostorijama Kantona Sarajevo održan je sastanak sa ministricom odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naidom Hota–Muminović, a u povodu intenziviranja aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje objekta JU Osnovna škola „Pofalići“. Sastanku je prisustvovao načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima.

Ranije je potpisan Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji Projekta izrade investiciono tehničke dokumentacije za izgradnju objekta JU Osnovna škola „Pofalići“ između Ministarstva  za obrazovanje, nauku i mlade KS, Općine  Novo Sarajevo i Zavoda za izgradnju KS koji je implementator projekta.

Kako bi se intenzivirale aktivnosti na pribavljanju potrebne dokumentacije i saglasnosti za realizaciju ovog projekta, na sastanku je dogovoreno da resorno Ministarstvo što prije pristupi izradi Sporazuma kojim će se regulisati formalno – pravne činjenice oko određivanja investitora,  sufinansijera projekta i slično, a što je preduslov za nastavak postupka izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju objekta ove osnovne škole.

Ministrica Hota- Muminović dala je punu podršku realizaciji ovog značajnog projekta, budući da se radi o jednom  od najstarijih školskih objekata na području Općine Novo Sarajevo, a kojim će se uveliko unaprijediti kvalitet odvijanja nastave za učenike, kako ove lokalne zajednice, tako i Kantona.

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo