example

Opinski naelnik dr. Hasan Tanovi razgovarao sa graanima o problemima u mjesnim zajednicama Hrasno i Hrasno brdo

Problemi sa saobraćajem u mirovanju, uređenje javnih parkovskih površina i dječijih parkova jedni su od najvećih problema stanovnika Mjesne zajednice „Hrasno“, istakli su članovi Savjeta ove mjesne zajednice na sastanku održanom sa Općinskim načelnikom dr. Hasanom Tanovićem u prostorijama MZ „Hrasno“.

Načelnik dr. Tanović sa saradnicima obišao je mjesne zajednice Hrasno i Hrasno brdo, te razgovarao sa predstavnicima građana ovih mjesnih zajednica o njihovim problemima i potrebama, ali i iznalaženju rješenja, te realizaciji budućih projekata.

Jedino adekvatno rješavanje problema saobraćaja u mirovanju je izgradnja podzemnih garaža a to je proces koji iziskuje značajna finansijska sredstva, istakao je načelnik, te dodao da bez obzira na navedeno, Općina će planirati izgradnju istih u saradnji sa višim nivoima vlasti, kao i realizaciju alternativnih rješenja kada je ovaj problem u pitanju pretvaranjem postojećih saobraćajnica u jednosmjerne čime se će se dobiti određen broj novih parking mjesta u naseljima.

U naselju Hrasno brdo, prema riječima predsjednika Savjeta ove mjesne zajednice veliki problem predstavlja legalizacija dijela individualnih objekata u naselju Šanac koji se nalaze još uvijek na vojnom zemljištu i iz tog razloga ovi objekti imaju problem sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom, a preduslov za rješavanje ovog problema je usvajanje RP Brdo Hrasno.

Budući da je u naselju Hrasno brdo planirana izgradnja dječijeg igrališta u ulici Varaždinska, općinski načelnik sa saradnicima obišao je lokaciju na kojoj je planirana gradnja, kao i nove prostorije Mjesne zajednice Hrasno brdo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
STIPENDIJE 2023/2024: Objavljena preliminarna lista kanditata

Objavljena preliminarna lista kandidata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uslove za dodjelu ...

Javni poziv udruženjima/fondacijama za predaju prijedloga projekata ...

Javni poziv Smjernice Prilozi (osam priloga) PRILOG 1: Projektni ...

Završena prva faza radova na adaptaciji igrališta Treće gimnazije

U okviru realizacije projekta sanacije vanjskih igrališta novosarajevskih škola, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo