example

Opinski naelnik dr. Hasan Tanovi razgovarao sa graanima o problemima u mjesnim zajednicama Hrasno i Hrasno brdo

Problemi sa saobraćajem u mirovanju, uređenje javnih parkovskih površina i dječijih parkova jedni su od najvećih problema stanovnika Mjesne zajednice „Hrasno“, istakli su članovi Savjeta ove mjesne zajednice na sastanku održanom sa Općinskim načelnikom dr. Hasanom Tanovićem u prostorijama MZ „Hrasno“.

Načelnik dr. Tanović sa saradnicima obišao je mjesne zajednice Hrasno i Hrasno brdo, te razgovarao sa predstavnicima građana ovih mjesnih zajednica o njihovim problemima i potrebama, ali i iznalaženju rješenja, te realizaciji budućih projekata.

Jedino adekvatno rješavanje problema saobraćaja u mirovanju je izgradnja podzemnih garaža a to je proces koji iziskuje značajna finansijska sredstva, istakao je načelnik, te dodao da bez obzira na navedeno, Općina će planirati izgradnju istih u saradnji sa višim nivoima vlasti, kao i realizaciju alternativnih rješenja kada je ovaj problem u pitanju pretvaranjem postojećih saobraćajnica u jednosmjerne čime se će se dobiti određen broj novih parking mjesta u naseljima.

U naselju Hrasno brdo, prema riječima predsjednika Savjeta ove mjesne zajednice veliki problem predstavlja legalizacija dijela individualnih objekata u naselju Šanac koji se nalaze još uvijek na vojnom zemljištu i iz tog razloga ovi objekti imaju problem sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom, a preduslov za rješavanje ovog problema je usvajanje RP Brdo Hrasno.

Budući da je u naselju Hrasno brdo planirana izgradnja dječijeg igrališta u ulici Varaždinska, općinski načelnik sa saradnicima obišao je lokaciju na kojoj je planirana gradnja, kao i nove prostorije Mjesne zajednice Hrasno brdo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Adaptacija sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole ...

Nakon što je Općina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta „Uključite se svi da ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo