example

Sa predstavnicima Direkcije za puteve KS razgovarano o rjeavanju problema i poboljanju uslova odvijanja saobraaja na podruju ove lokalne zajednice

U zgradi Općine Novo Sarajevo održan je zajednički sastanak predstavnika Općine i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo u cilju rješavanja problema i poboljšanja uslova odvijanja saobraćaja na području ove lokalne zajednice.

Na sastanku su prisustvovali Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač sa saradnicima.

Kao jedan od ključnih problema navedeno je održavanje pothodnika u okviru novoizgrađenog kružnog toka u naselju Hrasno brdo koji je izložen stalnim devastacijama zbog čega nije bezbijedan za korištenje.

Budući da je pothodnik još uvijek u nadležnosti Direkcije za puteve KS koja je implementator realizacije projekta izgradnje Južne longitudinale, Općina Novo Sarajevo je u više navrata iskazala interes da preuzme održavanje istog. Imajući u vidu navedeno, na sastanku je dogovoreno da se intenziviraju sve neophodne aktivnosti oko prikupljanja potrebne dokumentacije što je preduslov za primopredaju ovog saobraćajnog objekta Općini Novo Sarajevo, a čime bi se u narednom periodu na adekvatan način vodilo računa o njegovom održavanju i povećanju sigurnosti za građane.

Načelnik dr. Tanović naveo je i probleme sa pješačkim prelazima na najfrekventnijim saobraćajnicama na području Općine, poput pješačkih prelaza u ulici Azize Šaćirbegović u blizini Centra „Vladimir Nazor“, te prelaza na Južnoj longitudinali, gdje je neophodno poboljšati horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju u cilju bezbijednosti pješaka, a naročito djece.

Direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač podsjetio je da je u toku izrada godišnjeg Programa rekonstrukcije cesta na području Kantona Sarajevo za 2021. godine, te da Općina Novo Sarajevo svakako treba iskoristiti priliku i kandidovati najznačajnije saobraćajne pojekte za tekuću godinu.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Učenici OŠ "Grbavica I" na novim sportskim terenima

Zvanično su otvoreni novi sportski tereni osnovne škole „Grbavica I“ čija ...

Od juna u Novom Sarajevu počinje treća sezona projekta ...

Nakon uspješno realizovanog projekta Općine Novo Sarajevo i Narodnog pozorišta ...

Općina Novo Sarajevo finansira odlazak na ekskurziju učenike slabog ...

Općina Novo Sarajevo po prvi put ove godine pokrenula je inicijativu za finansiranje ekskurzija ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo