example

Sa predstavnicima Direkcije za puteve KS razgovarano o rjeavanju problema i poboljanju uslova odvijanja saobraaja na podruju ove lokalne zajednice

U zgradi Općine Novo Sarajevo održan je zajednički sastanak predstavnika Općine i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo u cilju rješavanja problema i poboljšanja uslova odvijanja saobraćaja na području ove lokalne zajednice.

Na sastanku su prisustvovali Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač sa saradnicima.

Kao jedan od ključnih problema navedeno je održavanje pothodnika u okviru novoizgrađenog kružnog toka u naselju Hrasno brdo koji je izložen stalnim devastacijama zbog čega nije bezbijedan za korištenje.

Budući da je pothodnik još uvijek u nadležnosti Direkcije za puteve KS koja je implementator realizacije projekta izgradnje Južne longitudinale, Općina Novo Sarajevo je u više navrata iskazala interes da preuzme održavanje istog. Imajući u vidu navedeno, na sastanku je dogovoreno da se intenziviraju sve neophodne aktivnosti oko prikupljanja potrebne dokumentacije što je preduslov za primopredaju ovog saobraćajnog objekta Općini Novo Sarajevo, a čime bi se u narednom periodu na adekvatan način vodilo računa o njegovom održavanju i povećanju sigurnosti za građane.

Načelnik dr. Tanović naveo je i probleme sa pješačkim prelazima na najfrekventnijim saobraćajnicama na području Općine, poput pješačkih prelaza u ulici Azize Šaćirbegović u blizini Centra „Vladimir Nazor“, te prelaza na Južnoj longitudinali, gdje je neophodno poboljšati horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju u cilju bezbijednosti pješaka, a naročito djece.

Direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač podsjetio je da je u toku izrada godišnjeg Programa rekonstrukcije cesta na području Kantona Sarajevo za 2021. godine, te da Općina Novo Sarajevo svakako treba iskoristiti priliku i kandidovati najznačajnije saobraćajne pojekte za tekuću godinu.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo