example

Naelnik Tanovi podrao akciju dobrovoljnog darivanja krvi

U organizaciji Službe zaštite i spašavanja u okviru Štaba Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a u svrhu obezbjeđenja dovoljnih zaliha krvi i krvnih sastojaka. Akciji koja spašava ljudski život, darivanjem krvi, pridružio se i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović.

Ovom prilikom, načelnik je naglasio da mu je kao ljekaru i humanisti imperativ da pomaže ljudima, te je apelovao na sve građane da se u što većem broju odazovu ovakvim akcijama Crvenog križa i Zavoda za transfuzijsku medicinu F BiH.

„Kap koja život znači“ tradicionalna je aktivnost Crvenog križa Novo Sarajevo. Krajnji cilj je prikupljanje dovoljnih količina krvi u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH.

Davalaštvo prati izuzetno teška situacija koja je dodatno pogoršana i proglašenjem pandemije COVID-19. Darivanje krvi se zasniva na medicinskom principu da svaka zdrava osoba može bez štetnih posljedica za svoje zdravlje dati jednu dozu krvi jer time daje količinu koja se smatra kao normalni “višak” bez koje čovjek može da obavlja i najteže poslove. Davalaštvo je dobrovoljno, anonimno i besplatno.

Organizatori akcije su: Crveni križ Novo Sarajevo, Dobrovoljno vatrogasno društvo Novo Sarajevo, Gorska služba spašavanja – stanica Sarajevo, Ronilački klub Bosna, Radio klub Novo Sarajevo E71-ENS, Služba za spašavanje iz ruševina – KJKP Rad, Centar za zdravo starenje, Služba Civilne zaštite, Općina Novo Sarajevo i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi je organizovana u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo 1934 u ulici Džemala Bijedića 106.

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Boravak u prirodi umjesto na društvenim mrežama: Općinski ...

KJU „Porodično savjetovalište“ uz finansijsku podršku Općine Novo ...

Meditacija i joga za majku i dijete

U okviru Programa pomoći pravnim licima iz oblasti sporta "Grant za projekte udruženja za ...

Završetak radova u naselju Velešići

Završeni su radovi na zamjeni šina, pragova i asfaltiranje na putnom prelazu u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo