example

Naelnik Opine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanovi posjetio O “Grbavica I”

Na poziv i inicijativu učenika i učenica OŠ „Grbavica I“ načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović  u petak, 7. maja ove godine posjetio je prostorije ove novosarajevske osnovne škole.

Tom prilikom, učenici su pripremili simboličnu dobrodošlicu načelniku Tanoviću, te mu zahvalili na tome što je podržao akciju brige za okoliš i prirodu koju provodi ova škola.

Učenici su podsjetili prisutne na dječija prava i potrebe koje su u određenim dijelovima Općine Novo Sarajevo bile zanemarene, a sve sa ciljem da se zajedničkim naporima iste unaprijede.

– Sigurni smo da ćete u svom radu i djelovanju biti posvećeni zaštiti i unapređenju dječijih prava. Za naš neometan rast i razvoj potrebne su nam sigurnije ulice, bolje uređenje parkova, vrtića i škola, čistije ulice, postavljanje rasvjete, kao i uređenje igrališta sa više sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, poručili su učenici ove škole Općinskom načelniku.

Općina Novo Sarajevo je lokalna zajednica koje će zasigurno u narednom periodu u okviru svojih aktivnosti i projekata posebnu pažnju posvetiti unapređenju životnog okruženja za djecu i mlade, istakao je načelnik Tanović, te poručio učenicima da budu dobri i primjerni u školi, da dobro uče i slušaju svoje roditelje, jer će na taj način doprinijeti da ova Općina bude Općina obrazovanih i primjernih građana.

Općina Novo Sarajevo je obezbijedila i određenu količinu zaštitnih sredstava (dezinfekciona sredstva, zaštitne maske, rukavice, viziri, maske FFP2) za potrebe 18 predškolskih, osnovnih i srednjih ustanova, među kojima je i OŠ “Grbavica I”, budući da zaposleni u obrazovanju i  učenici u učionicama moraju biti u prostoru koji je dezinficiran, a pri tome, moraju poštovati sve date epidemiološke mjere.

Učenici OŠ „Grbavica I“ iskoristili su ovu priliku te čestitali načelniku i svim građanima 16. maj – Dan Općine Novo Sarajevo, recitujući i čitajući svoje literarne radove posvećene rođendanu Općine Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo