example

Na sveanoj sjednici Opinskog vijea Novo Sarajevo uruena prestina opinska priznanja pojedincima i kolektivima za 2020. godinu

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo u povodu 16. maja, Dana Općine Novo Sarajevo, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše. Vijećnicima i  gostima potom se obratio Općinski načelnik dr. Hasan Tanović, koji je na početku sjednice pozvao prisutne da učenjem Fatihe, minutom šutnje i na drugi prigodan način odaju počast svim šehidima i poginulim boracima, te građanima koji su tokom pandemije koronavirusa izgubili svoje živote.

U svom obraćanju načelnik je podsjetio na značaj Pofalićke bitke koja se odigrala prije 29 godina i bila jedna od ključnih bitaka za odbranu Općine Novo Sarajevo, Sarajeva i Bosne i Hercegovine, zbog čega je delegacija Općine ove sedmice obišla sva mezarja i groblja na području Kantona Sarajevo.

– Zasigurno ćemo mi imati drugačiji odnos prema šehidima, poginulim borcima i njihovim porodicama, jer nije dovoljno da se njih sjećamo samo kada se obilježavaju značajni datumi, naša je obaveza i dužnost da na njih mislimo podjednako tokom čitave godine. Uvjeren sam da zajedničkim zalaganjem i saradnjom svih nas, Općinskog vijeća mjesnih zajednica, gradskih i kantonalnih vlasti, a prije svega naših sugrađana, planirani ciljevi i programi će se sistemski i ostvarivati, bez obzira na brojne izazove i prepreke s kojima se susrećemo svakodnevno, istakao je načelnik dr. Tanović, te čestitao svim dobitnicima općinskih priznanja i zahvalio svima onima koji su u proteklom periodu predano radili na napretku Općine.

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo za prethodnu 2020. godinu.

Zlatna plaketa Općine pripala je Komar Muhamedu-posthumno, policijskom službeniku III Policijske uprave koji je preminuo od posljedica koronavirusa, a koji j predano obavljao svoju dužnost do 53. godine života.

Zlatna plaketa u kategoriji pojedinaca pripala je Din Ammar Tolju za rezultate postignute u oblasti akademskih dostignuća. Kao učenik IV razreda osvojio je “zlato” na državnom takmičenju iz matematike u Velikoj Britaniji, te je primljen sa punom stipendijom na Yale Univerzitet u SAD-u za akademsku 2025. godinu.

U kategoriji kolektiva, Zlatna plaketa pripala je Udruženju “Obrazovanje gradi BiH” za rezultate postignute u moralnoj i materijalnoj podršci djeci, mladima i njihovim roditeljima u BiH.

Srebrana plaketa u kategoriji pojedinaca otišla je u ruke Mustafe Hodžića, za rezultate postignute u oblasti sporta i obrazovanja, dok je u kategoriji kolektiva Srebrena plaketa Općine pripala Omladinskom košarkaškom klubu “Spars 05” za rezultate postignute u oblasti sporta.

Zahvalnice Općine Novo Sarajevo dodijeljene su “ECO MEDIC” Sarajevo za rezultate postignute u radu i aktivnosti za vrijeme pandemije koronvirusa, zatim Trećoj gimnaziji Sarajevo za rezultate postignute iz oblasti odgojno-obrazovnog rada, te Judo klubu “Olimp” Sarajevo za rezultate postignute u oblasti sporta.

Na kraju Svečane sjednice Općinskog vijeća zahvalnicu i prigodan poklon za podršku u radu Općinskom vijeću dodijelilo je Udruženje “1. Slavna Viteška brigada” Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
STIPENDIJE 2023/2024: Objavljena preliminarna lista kanditata

Objavljena preliminarna lista kandidata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uslove za dodjelu ...

Javni poziv udruženjima/fondacijama za predaju prijedloga projekata ...

Javni poziv Smjernice Prilozi (osam priloga) PRILOG 1: Projektni ...

Završena prva faza radova na adaptaciji igrališta Treće gimnazije

U okviru realizacije projekta sanacije vanjskih igrališta novosarajevskih škola, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo