example

Na finalnoj prezentaciji IMPAKT poslovnih ideja odabrano pet najboljih poslovnih poduhvata sa podruja Opine Novo Sarajevo

Kao rezultat saradnje, između Investicijske fondacije IMPAKT i Općine Novo Sarajevo i nakon jednomjesečne preduzetničke obuke grupa od devet polaznika je predstavila svoje poslovne poduhvate. Komisija za validaciju poslovnih ideja odabrala je pet najbolje rangiranih koji su dobili priliku da apliciraju za bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 5.000 KM. Ukupna vrijednost projekta je 45.000 KM.

“U okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okruženja za podršku poslovnim poduhvatima Općina Novo Sarajevo učestvuje sa 20.000 KM.  Ovo je jedna uspješna priča koja podstiče mlade ljude da razvijaju male biznise i poslovne projekte, a ujedno utiče na razvoj preduzetničkog okruženja“, istakao je načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović.

„Tokom jednomjesečne preduzetničke edukacije u sklopu IMPAKT Inkubatora grupa od tridesetak polaznika iz Novog Sarajeva vrijedno je radila na razvoju poslovnih modela, njih devet uspjelo je zadovoljiti sve kriterijume za finalnu prezentaciju“ rekao je Senajid Đozo izvršni direktor investicijske fondacije Impakt.

Pet najbolje rangiranih koji će imati priliku uzeti učešće u nastavku programa i koristiti  finansijsku, stručnu i mentorsku podršku su: Irena Ilić Garland, Ahmed Ahmedić, Emina Hamamdžić, Faris Arifagić i Mirza Islamagić.

Načelniku Tanoviću i Službi za upravljanjem lokalnim razvojem uručene su zahvalnice za podršku u realizaciji integralnog programa podrške preduzetništvu „Inkubator poslovnih ideja“.

Realizacijom ovog projekta i udruživanjem finansijskih sredstava Općine Novo Sarajevo i Investicijske fondacije IMPAKT pruža se konkretna podrška preduzetnicima prilikom pokretanja individualnih poslovnih poduhvata, kroz sve faze razvoja biznisa, uključujući i stručnu i finansijsku komponentu.

Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, koji su u periodu 2018.-2020. godine u saradnji sa preko 40 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje u BiH realizirali YEP inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje preko 200 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavljaju realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta preduzetnika i malih preduzeća.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo