example

U okviru Programa sufinansiranja zapoljavanja Posao za sve angaovano 20 nezaposlenih osoba

U Centru za razvoj karijere Novo Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa poslodavcima koji su ispunili uslove iz Javnog poziva za učešće u Mjeri sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve“.

Ove godine osam poslodavaca je ispunilo tražene uslove, a bit će angažovano ukupno 20 nezaposlenih osoba prijavljenih na birou za zapošljavanje Novo Sarajevo. Općina će ovim poslodavcima refundirati sredstva u iznosu od 700,00 KM, u trajanju od  12 mjeseci za svako zaposleno lice.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović zahvalio se svim poslodavcima na učešću u projektu koji ima za cilj unapređenje poslovnog okruženja, te zapošljavanje nezaposlenih osoba s područja Novog Sarajeva.

– Radi se o jednoj od pet mjera koje se realiziraju putem javnih poziva u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja, a pored ove mjere planirana je i realizacija programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba, zatim kreditna linija za podsticaj u zapošljavanju privrednim subjektima putem odabrane banke, sufinansiranje samozapošljavanja, te podrška firmama za uvođenje certifikata, istakao je načelnik Tanović.

Direktor Agencije za zaštitu ljudi i imovine „Fenix Security“ d.o.o. Gadžo Ehad zahvaljujući ovom programu zaposlit će deset novih uposlenika.

– Mi smo novoformirana agencija koja je nedavno počela sa radom. Zbog velike potražnje za našim uslugama iskazala se potreba i za upošljavanjem novih radnika. Veliko hvala Općini Novo Sarajevo na ovom projektu i pomoći koja nam puno znači, istakao je Gadžo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Boravak u prirodi umjesto na društvenim mrežama: Općinski ...

KJU „Porodično savjetovalište“ uz finansijsku podršku Općine Novo ...

Meditacija i joga za majku i dijete

U okviru Programa pomoći pravnim licima iz oblasti sporta "Grant za projekte udruženja za ...

Završetak radova u naselju Velešići

Završeni su radovi na zamjeni šina, pragova i asfaltiranje na putnom prelazu u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo