example

Općina Novo Sarajevo podržala 24 projekta udruženja/organizacija civilnog društva za 2022. godinu

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo danas su potpisani ugovori sa udruženjima o finansiranju/sufinansiranju odabranih projekata u okviru Javnog poziva za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, podrške za osobe treće životne dobi i zaštite okoliša.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović potpisao je ugovore sa 24 udruženja/organizacija civilnog društva koji su ove godine dobili podršku Općine, a za ove namjene u Budžetu je izdvojeno oko 213.000 KM.

Kroz ovogodišnji javni poziv odobreno je šest projekata iz oblasti obrazovanja, dva projekta iz oblasti kulture, deset sportskih udruženja je dobilo podršku za svoje projekte, jedan projekat je podržan iz oblasti mladih, tri projekta su odobrena iz oblasti podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, te po jedan projekat iz oblasti podrške za osobe treće životne dobi i zaštite okoliša.

U ime svih predstavnika udruženja i fondacija kojima su ove godine odobreni projekti, prisutnima se obratila Nela Hasić, predsjednica Udruženja “Zajedno smo jedno”, zahvalivši se Općini Novo Sarajevo na ovom vidu podrške koja im je od velikog značaja.

– Svi mi radimo u korist naše šire društvene zajednice i ovakva vrsta partnerstava su nam neophodna za naša djelovanja i rad, te sam sigurna da ćemo dati sve od sebe da budemo još bolji u budućnosti sa svojim aktivnostima, istakla je Hasić.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović čestitao je svim udruženjima na kvalitetno osmišljenim i urađenim projektima, naglasivši da je ove godine duplo veći broj projekata podržan od strane Općine, te da će se u budućnosti  nastaviti trend pružanja podrške za što veći broj nevladinih organizacija, a u cilju jačanju partnerstava između lokalne zajednice i civilnog društva


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo