example

Općina Novo Sarajevo podržala 21 aplikanta u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okuženja

U prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora iz pojedinačnih podsticajnih mjera sa aplikantima koji su ispunili uslove i kriterije iz Javnih poziva koje je Općina raspisala u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okuženja.

Privredna društva, obrti, mikro, mala i srednja preduzeća, te sve nezaposlene osobe sa područja općine Novo Sarajevo, imali su priliku uzeti učešće u realizaciji Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okuženja, i to kroz učešće u mjerama: Refundacija dijela troškova kupovine sredstava za rad za obrte i MMSP“, Refundacija dijela troškova digitalizacije poslovanja za obrte i MMSP“, Podrška za uvođenje certifikata, te Sufinansiranje samozapošljavanja.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović danas je potpisao pojedinačne ugovore sa 13 od 21 aplikanta koji su do sada aplicirali i ispunili uslove i kriterije iz javnih poziva, i to sa šest privrednih društava za refundaciju dijela troškova kupovine sredstava za rad za obrte i mikro, mala i srednja preduzeća, dva privredna društva za refundaciju dijela troškova digitalizacije poslovanja za obrte i mikro, mala i srednja preduzeća, zatim tri privredna društva za podršku za uvođenje certifikata, te deset aplikanata za sufinansiranje samozapošljavanja. Od ovih deset aplikanata, trenutno je osam u fazi registracije samostalne djelatnosti, dok su dva aplikanta već registrovala svoje biznise i danas potpisala ugovor o sufinansiranju samozapošljavanja.

Javni pozivi za pomenute mjere otvoreni do utroška budžetskih sredstava, a javni pozivi su objavljeni na web stranici Općine Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo