example

Besplatni savjeti mentora iz različitih oblasti u okviru projekta LEADER

Sjajna prilika ako imate pitanja, nedoumice ili niste sigurni kako da pokrenete vlastiti biznis ili ste pokrenuli vlastiti biznis ali opet nailazite na razna pitanja iz pravne i računovodstvene oblasti. Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo 31.05.2023. godine organizuju “Help Desk” sesiju na kojoj ćete imati priliku kroz pitanja i odgovore družiti se sa certificiranim računovođom i advokatom sa višegodišnjim iskustvom u radnom pravu.


Tokom Help Desk sesije imate priliku postaviti pitanja kao što su pravna i računovodstvena podrška tokom registracije biznisa, fiskalizacija i PDV registracija, autorsko pravo, poslovne knjige, prijava poreza na dohodak, ukupni troškovi… i druga pitanja sa kojima se susrećete a nemate odgovore.

Pozivamo Vas da se prijavite na besplatnu Help Desk sesiju ‘’Imate pitanja za ADVOKATA i RAČUNOVOĐU, dođite po odgovore’’ koja će se održati 31.05.2023. godine sa početkom u 16:00 sati u Centru za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo (Avde Jabučice br. 52).


Učesnici Help Desk sesija mogu biti pravne osobe definisane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Kantona Sarajevo ili fizičke osobe s namjerom osnivanja mikro ili malog preduzeća sa sjedištem u Kantonu Sarajevo.
Vaš dolazak možete prijaviti putem Formulara za prijavu na linku:https://forms.gle/GvGyFnyicLE4NBdcA
Ohrabrujemo Vas da na Formularu za prijavu navedete specifična pitanja kako bi se voditeljice sesije mogle pravovremeno pripremiti za davanje adekvatnih informacija.


Help Desk sesije su savjetovanja koja mentor pruža korisniku u trajanju od 60 minuta.


Ova usluga za sve je BESPLATNA.
———————————————–

Help Desk za poduzetnike je organiziran u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis. Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4BusinessRecovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Učesnici 13. Međunarodnog dječijeg festivala folklora u posjeti ...

Predstavnici pet zemalja, učesnika 13. Međunarodnog dječijeg festivala folklora posjetili su ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo