example

SVEČANA PODJELA DIPLOMA UČENICIMA ZA OSTVARENE REZULTATE NA OPĆINSKIM TAKMIČENJIMA

a školsku 2022./2023. godinu na općinskim takmičenjima učestvovao je do sada najveći broj takmičara, odnosno 793 učenika/ce iz devet osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo. To je za tri puta više učenika koji su iskazali želju da se takmiče iz  matematike, informatike, geografije, sporta, fizike, historije, tehničke kulture i robotike.

U „Dječijoj kući“ na Grbavici održana je svečana podjela diploma za 67 učenika novosarajevskih škola koji su pobjedili na takmičenjima iz 8 prethodno spomenutih nastavnih predmeta. 

Uručene su i zahvalnice nastavnicima koji su pripremali prvoplasirane učenike, te direktorima novosarajevskih osnovnih škola koji su dali doprinos u organizaciji i realizaciji općinskih takmičenja. 

Punoj sali novih generacija pametnih glavica obratio se općinski načelnik dr. Hasan Tanović. Zahvalio je učenicima što vrijedno rade na sebi, njihovim roditeljima što ih usmjeravaju na takav način, a nastavnicima što ih podupiru u ideji da stečeno znanje iskažu kroz takmičarski duh.

„Želja nam je da budemo općina koja će biti prepoznata da pomaže mladima i onima u osnovnoj i u srednjoj školi. Ako je nekima slučajno promaklo, mi smo općina koja je dodijelila više od 1.000 stipendija ove godine, što je najveći broj stipendija koji je jedna lokalna zajednica podijelila. To govori mnogo, da imamo mnogo mladih, ali i uspješnih ljudi. Radimo s direktorima osnovnih i srednjih škola, pomažemo njihov rad kroz finansijska sredstva i nastavit ćemo tako raditi i ubuduće. Podržali smo i Sportske igre mladih. Zasigurno su sve to primjeri koji vam trebaju skrenuti pažnju na činjenicu da razmišljamo o vama i vašoj budućnosti.„

Općina Novo Sarajevo je simbolično novčano i nagradila učenike. Za I mjesto nagrada je 80 KM, II mjesto 70 KM i treće mjesto 60 KM. 

U revijalnom dijelu manifestacije predstaviti će se učenici Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo