example

Održana Svečana sjednica povodom Dana Općine Novo Sarajevo

U Dječijoj kući na Grbavici održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo, povodom obilježavanja 16. maja, Dana Općine.

Prije početka sjednice za učenike novosarajevskih škola upriličena je projekcija dokumentarnog filma o ratnom komandantu Specijalne jedinice MUP-a RBiH Draganu Vikiću koji je 5. aprila 1992. godine, u Skupštini BiH, javno i u živom TV prenosu, pozvao građane na odbranu od agresije. Nakon filma, učenicima se kratko obratila Arijana Saračević Helać autorica filma o Vikiću.

Svečana sjednica počela je intoniranjem Himne BiH, a pored vijećnika i načelnika Općine dr. Hasana Tanovića, istoj su prisustvovale i brojne zvanice, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, načelnici općina s područja Kantona Sarajevo, kao i predstavnici boračkih udruženja, te građani.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše, obrativši se prisutnim gostima i vijećnicima Vijeća.

Vijećnicima i brojnim gostima, potom se obratio i Općinski načelnik dr. Hasan Tanović. U svom obraćanju, načelnik je istakao kako se i ove godine Dan Općine obilježio brojnim kultuno – zabavnim aktivnostima za sve generacije, kao i sjećanjem na šehide i poginule borce ove Općine. Načelnik se, ovom prilikom osvrnuo i na projekte koji su otkočeni u proteklom periodu, a čija je realizacija godinama bila zanemarena.

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo. Zlatna plaketa dodijeljena je Mustafi Čizmiću i Klubu borilačkih vještina „PERFEKT“. Srebrena plaketa Dodijeljena je Udruženju „Dobro.ba“,

Zahvalnice Općine uručene su udruženju „Pomozi.ba“ i Udruženju „Pop Rock Škola Sarajevo“

Bogat kulturno-zabavni program priredili su učenici osnovnih škola „Pofalići“, „Čengić Vila I“, „Grbavica II“ i „Isha – beg Ishaković“. Predstavili su se horskim izvedbama sa kojima su osvojili prva tri mjesta na nedavno održanoj Reviji kulturno – umjetničkog stvaralaštva Općine Novo Sarajevo. Tradicionalnom bh. pjesmom i muzikom nastupili su  članovi Kulturno – umjetničkog društva „LOLA“.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina i ove godine sufinansira troškove Roditeljske kuće

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor Udruženja „Srce za djecu ...

SARAJEVSKO PROLJEĆE 2024: Izviđački susreti na Vilsonovom ...

Odred izviđača “Pofalići-Novo Sarajevo” po prvi put organizuje susrete ...

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo