example

Realizirane brojne aktivnosti na uređenju parkovskih površina na području Novog Sarajeva

Općina Novo Sarajevo je u saradnji sa KJKP „Park“ izvršila brojne aktivnosti na uređenju parkovskih površina na području ove lokalne zajednice. Poslovima se pristupilo prema usvojenim zahtjevima i utvrđenim lokacijama u skladu sa  Programom uređenja zelenih površina na području Općine Novo Sarajevo za 2022. godinu, a koji je sastavni dio Sporazuma kojeg je Općina potpisala sa ovim Kantonalinim komunalnim preduzećem u aprilu ove godine.

U proljetnom periodu izvršena je sadnja cvijeća, grmlja i drveća na velikom broju lokacija na području općine. Sadnja sezonskog cvijeća na slobodnim površinama izvršena je u ulici Grbavička u blizini Međunarodnog centra za djecu i omladinu, kod Sportske dvorane „Goran Čengić“, pored Spomen obilježja logorašima u ulici Kemala Kapetanovića, duž Južne longitudinale, te  Spomen-obilježja Pofalići. Ukupno je posađeno više od 3.600 komada sezonskog cvijeća.

Radnici KJKP „Park“ izvršili su i sadnju sezonskog cvijeća u žardinjere kod Spomen obilježija Malta i kod Hitne pomoći.

Ove godine, posebna pažnja posvećena je uređenju zelenih površina u okviru kružnih tokova, pa je tako više od 7.600 komada različitog sezonskog cvijeća posađeno na kružnim tokovima Hrasno, Topal Osman paše i u Pofalićima. Uređene su i žardinjere na mostovima Malta, Topal Osman paše i Hamedije Čemerlića, a ukupno je posađeno oko 1.000 komada cvijeća.

Uporedo sa ovim radovima, izvršena je i sadnja drveća u ulicama Grbavička iza zgrade 5 a,b,c, Hercegovačka, Topal Osman paše,  u naselju Velešići kod Spomen obilježja i u ulici Džemala Bijedića -živa ograda.

Rekontrukcija travnjaka izvršena je u ulicama Grbavička iza zgrade 5 a,b,c, Grbavička 97-98, Avde Smajlovića 25-27, Hercegovačka, Topal Osman paše, Džemala Bijedića – Centar za zdravo starenje i   Hamdije Čemerlića 11-27.

Ugrađene su i nove klupe u ulicama Hercegovačka i Grbavička 97-98, dok su na više od petnaest lokacija na klupama zamijenjene oštećene drvene štafle.

Nove drvene štafle postavljene su i na 35 klupa uz ranije izgrađenu šetnicu „MALTA-OTOKA“. Postojeće štafle su bile oštećene, te su sve skinute i postavljene nove ofarbane, a nakon što je izvršeno farbanje postolja željeznih klupa. Budući da se ova šetnica proteže na području mjesnih zajednica Čengić Vila II i Čengić Vila I, time smo omogućili građanima intenzivno korištenje klupa na prostoru ove dionice u ljetnom periodu koji dolazi.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo