example

Mladi i političari za istim stolom: Kako do boljih prilika za mlade

Održana je Konferencija „Zajedno za dobre i održive politike prema mladima“ u organizaciji Instituta za razvoj mladih KULT čiji je fokus bio na učešću i uključenosti mladih u rad komisija za mlade na svim nivoima, ali i na kreiranju budžeta za mlade.

Gosti panela bili su političari svih nivoa vlasti (općinskih, gradskih, kantonalnih i entitetskih) koji su na prvoj panel diskusiji pod nazivom „Učešće mladih u odlučivanju: prilike i pozitivna praksa“ upoznali mlade ljude sa načinom funkcioniranja komisija i obećali da će u narednom periodu sarađivati sa krovnim tijelom za mlade u Federaciji kako bi se poboljšao položaj mladih u našoj zajednici.

Jedan od panelista druge panel diskusije bio je i predstavnik Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Novo Sarajevo, Merim Serdarević koji je dao svoj doprinos u dijalogu koji se tiče budžeta za mlade. Nakon njegovog izlaganja prisutni su dobili zadatak da u grupama prepoznaju izazove pri kreiranju budžeta za mlade i pronađu najbolja rješenja za prevazilaženjem tih izazova.

Događaj „Zajedno za dobre i održive politike prema mladima“ zaključili su učesnici, opravdao je svoj naziv jer podjelom iskustava mladih i donosioca odluka sa različitih nivoa vlasti mogu se kreirati bolje politike prema mladima, ali i bolji uslovi.

Ovom konferencijom Institut za razvoj mladih KULT nastavlja razvijati i zagovarati pravna i druga strateška rješenja, graditi i jačati kapacitete udruženja i vlasti u BiH i regiji za uspješne i održive politike prema mladima, što je moguće postići samo zajedničkim angažmanom predstavnika institucija vlasti odnosno političara koji djeluju na različitim nivoima vlasti u BiH kao i predstavnika nevladinih organizacija koje sarađuju sa mladima.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
STIPENDIJE 2023/2024: Objavljena preliminarna lista kanditata

Objavljena preliminarna lista kandidata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uslove za dodjelu ...

Javni poziv udruženjima/fondacijama za predaju prijedloga projekata ...

Javni poziv Smjernice Prilozi (osam priloga) PRILOG 1: Projektni ...

Završena prva faza radova na adaptaciji igrališta Treće gimnazije

U okviru realizacije projekta sanacije vanjskih igrališta novosarajevskih škola, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo