example

Dodatno uređenje zelenih površina na području Novog Sarajeva

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i direktor KJKP “Park” Adis Bešlić potpisali su sporazum o uređenju parkovskih površina na području Novog Sarajeva u 2023. godini.

Općina Novo Sarajevo je i ove godine izdvojila značajna sredstva za obnovu, sanaciju, rekonstrukciju, zaštitu i uređenje zelenih površina na području ove lokalne zajednice, kako onih koje su obuhvaćene redovnim održavanjem, tako i onih koje nisu u Programu, a zahtijevaju dodatni stepen komunalne čistoće i uređenja.

Navedene aktivnosti podrazumijevaju nabavku i sadnju odraslih autohtonih i hortikuturnih vrsta drveća i grmlja na zelenim i parkovskim površinama, sadnju novih ruža, lukovica i sezonskog cvijeća. Posebna pažnja posvetit će se košnji trave i čišćenju zapuštenih zelenih površina.

U svom obraćanju, glasnogovornica Preduzeća Park, Aldijana Hamza istakla je da prvi radovi podrazumijevaju zamjenu i montažu parkovskih klupa na lokacijama na kojima je postojeći mobilijara uništen, kao i s obzirom na vremenske uslove sadnju stabala, grmlja, žive ograde.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović istakao je da je ovo nastavak jedne uspješne saradnje sa Preduzećem Park u cilju poboljšanja stanja zelenih površina na području Općine.

– Ovim sredstvima i ove godine realizirat ćemo dodatne aktivnosti na uređenju parkovskih površina, koje nisu u redovnom Programu Parka, a za koje je potrebna dodatna njega i uređenje. Lokacije su odabrane uz pomoć mjesnih zajednica, zahtjeva građana i svakodnevnog obilaska terena, a posebna pažnja posvetit će se sanaciji dječijih igrališta koje smo predali ovom Preduzeću na održavanje, kazao je načelnik Tanović.

S obzirom na pogodne vremenske prilike uređenje i obnova zelenih površina mogu početi odmah.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo