example

Održana 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Održana 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo kojom je predsjedavao predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše.

Na sjednici je razmatrano 22 tačaka dnevnog reda.

Vijećnici su usvojili Zaključak o davanju saglasnosti na nacrt Ugovora o uređenju međusobnih prava i obaveza u svrhu upravljanja radom i održavanjem podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska, kao i Zaključak o pomoći stanovništvu u zemljama pogođenim zemljotresom, sa informacijom o do sada obavljenim aktivnostima.

Na sjednici nije usvojen Prijedlog Odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Novo Sarajevo putem neposredne pogodbe radi oblikovanja građevinske parcele – Senad Hondo. Vijećnici su razmatrali, a potom i usvojili Odluku o utvrđivanju visine sredstava za sufinansiranje boračkih udruženja sa statusom od posebnog interesa i društvenog značaja za Općinu Novo Sarajevo za 2023. godinu. Usvojene su i odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Komisije za urbanizam i upotrebu lokalnog zemljišta, te Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju Komisije za ljudska prava, slobode i rodnu ravnopravnost.

Odluka o razrješenju predsjednika Skupštine Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje objekata u vlasništvu Općine Novo Sarajevo “ONSA” d.o.o. Sarajevo nije usvojena od strane Vijeća.

Vijećnici su usvojili Odluku o imenovanju Organizacionog odbora za obilježavanje 19. marta – Dana reintegracije naselja Grbavica, Vraca i Kovačići za 2023. godinu, kao i Odluku o dopunama Odluke o davanju na korištenje školskog objekta Javnoj ustanovi Centar za odgoj, obrazovanje i rehbilitaciju „Vladimir Nazor“ Sarajevo.

Usvojen je i Programa edukacije i obuke o zaštiti okoliša Općine Novo Sarajevo za 2023. godinu, dok   Izvještaj o provođenju Gender akcionog plana za period januar – decembar 2022. godine nije dobio potrebnu većinu glasova.

Nakon što su razmatrali Izvještaj o realizaciji sredstava i programa rada boračkih udruženja sa statusom od posebnog interesa i društvenog značaja za Općinu Novo Sarajevo za 2022. godinu , vijećnici su isti i podržali svojim glasovima.

Pred kraj sjednice Općinskom vijeću podnesene su i sljedeće informacije:

  • Informacija o stanju javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području Općine Novo Sarajevo sa osvrtom na stanje kriminaliteta za period oktobar-decembar 2022. godine
  • Informacija o izvršenju budžeta za mjesec januar 2023. godine,
  • Informacija o urbanističko planskoj dokumentaciji koja je u izradi ili se planirala izraditi za period oktobar – decembar 2022. godine,
  • Informacija o realizaciji Programa edukacije i obuke o zaštiti okoliša Općine Novo Sarajevo za 2022. godinu,
  • Informacija o realizaciji sredstava po Odluci jednokratne naknade za porodilje po rođenju blizanaca, trećeg i svakog narednog djeteta za 2022. godinu,
  • Informacija o realizaciji sredstava po Pravilniku o raspodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje za 2022. godinu,
  •  Informacija o realizaciji sredstava po Odluci o uslovima, načinu kriterijima i iznosu sredstava za dodjelu jednokratne pomoći licima i domaćinstvima sa područja općine Novo Sarajevo za 2022. godinu.

BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...

32 godine od masakra u Ferhadiji

Na današnji dan 1992. godine ubijeno je 26, a ranjeno 108 naših sugrađana koji su u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo