example

Godina obnove vrtića: Počelo uklanjanje devastiranog objekta vrtića „Narcis“

U toku su radovi na uklanjanju objekta nekadašnjeg vrtića „Narcis“ u ulici Grbavička bb. Na osnovu Idejnog rješenja pribavljena je i urbanistička saglasnost za izgradnju novog vrtića na istom mjestu sa vanjskim uređenjem.  

Rok za završetak radova na uklanjanju objekta je 60 kalendarskih dana, a vrijednost ugovora iznosi 9 hiljada i 280 konvertibilnih maraka.

Vrtić „Narcis“ nalazi se u neposrednoj blizini objekta ,,Dječija kuća“, a Idejnim rješenjem predviđeno je da sadrži prizemlje, sprat i potkrovlje, te podrumsku etažu. U okviru prizemlja predviđeni su prostori za dvije jasličke grupe i jednu mješovitu grupu, čajna kuhinja, trpezarija koja ujedno služi i kao prostor za više namjena, te ostali prateći prostor. Na spratu je predviđen prostor za četiri vrtićke grupe.

Ovo je jedan od tri vrtića koja su u planu za obnovu. Pored obnove vrtića „Narcis“ obnavljaju se i vrtići „Ciciban“ i „Kolibri“.

U okviru vrtića “Ciciban” predviđena je uspostava Edukativnog dnevnog centra za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju s područja Kantona Sarajevo. Okvirno je planirano da u kvadraturi objekta može da boravi 30 djece od predškolskog uzrasta do onih koji su napunili 18 godina, kao i djeca koja trebaju cjelodnevni boravak i dodatnu stručnu podršku. Rekonstrukcijom vrtića „Kolibri“ i njegovim ponovnim vraćanjem u funkciju osigurat će se prostorni kapaciteti za smještaj, odgoj i obrazovanje oko 190 djece uzrasta od 3 do 6 godina.  

Realizacija nevedenih projekata planirana je u saradnji sa resornim Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i općina. Važno je napomenuti da se realizacija vrši isključivo radi ukidanja dugih listi čekanja za upis djece u predškolske ustanove.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
dodjela megafona
Dodjelom megafona zvanično završena obuka o opasnostima od požara

Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo u saradnji sa Vatrogasnim društvom ...

Jednokratna novčana pomoć penzionerima iz Novog Sarajeva

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i v.d. direktor Federalnog zavoda za MIO/PIO, ...

Predstava „Je li to samo san?“ za prvačiće Novog Sarajeva

Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo“ počinje realizaciju projekta kojeg je ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo