example

Prvi dan akcije prikupljanja pomoći za Tursku i Siriju u organizaciji Crvenog križa Novo Sarajevo i Općine Novo Sarajevo

Naši sugrađani i danas su pokazali veliku humanost, empatiju i solidarnost prema narodu Turske i Sirije. Akcija prikupljanja pomoći u organizaciji Crvenog križa Novo Sarajevo i Općine Novo Sarajevo prvi dan prošla je više nego dobro.

Od prvog dana ove prirodne nesreće Općina Novo Sarajevo se stavila na raspolaganje Ambasadi Turske, a Turski ambasador NJ.E. Sadik Babur Girgin danas je posjetio volontere Crvenog križa Novo Sarajevo i tom prilikom se zahvalio, kako građanima Bosne i Hercegovine i Sarajeva, tako i svim strukturama Općine Novo Sarajevo na svemu što je učinjeno do sada.

Posebnu zahvalnost ambasador je iskazao Općinskom načelniku dr. Hasan Tanović koji se dao na raspolaganje i profesionalno kao doktor. Prema iskazanim potrebama Crvenog polumjeseca Turske u ovim trenucima narodu pogođenom razornim zemljotresom u Turskoj i Siriji najpotrebnije stvari su: deke, električne grijalice, solarne lampe, cerade, šatori, kreveti i stolice na rasklapanje, vreće za spavanje i kuhinjski pribor.

Velike količine navedenih artikala, kao i garderobe, te higijenskih potrepština danas su pristizale na adresu Crvenog križa Novo Sarajevo u periodu od 10:00 do 16:00 sati.

Pripadnici GSS – Stanice Sarajevo koja je jedna od specijalnih službi u sistemu Civilne zaštite Novo Sarajevo već se nalaze na terenu u Turskoj i zajedno sa ostalim struktrama rade mukotrpno na spašavanju preživjelih.

Prikupljanje pomoći u organizaciji Crvenog križa Novo Sarajevo, koji je u sistemu zaštite i spašavanja Civilne zaštite Novo Sarajevo, nastavlja se i narednih dana, a u skladu sa iskazanim potrebama i stalnoj saradnji sa Crvenim polumjesecom Turske.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
dodjela megafona
Dodjelom megafona zvanično završena obuka o opasnostima od požara

Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo u saradnji sa Vatrogasnim društvom ...

Jednokratna novčana pomoć penzionerima iz Novog Sarajeva

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i v.d. direktor Federalnog zavoda za MIO/PIO, ...

Predstava „Je li to samo san?“ za prvačiće Novog Sarajeva

Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo“ počinje realizaciju projekta kojeg je ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo