example

„Dječija čarolija“ otvorila vrata i djeci iz drugih gradova da uživaju u besplatnom klizanju

Stotinu srednjoškolaca Srednje mješovite škole „Zijah Dizdarević“ Fojnica danas su posjetili klizalište „Dječija čarolija“ i uživali u suncem okupanom Vilsonovom šetalištu. Na poziv Općine Novo Sarajevo da djeca iz Fojnice dođu u glavni grad i uživaju u besplatnom klizalištu rado su se odazvali.

Direktor ove obrazovne ustanove, Samir Kučuk zahvalio se Općini Novo Sarajevo na prilici da djeca iz drugih gradova, koja nemaju mjesto za klizanje i ledenu plohu u svojim sredinama dođu u Sarajevo i kližu na „Dječijoj čaroliji“.

Djevojčice i dječaci Srednje mješovite škole „Zijah Dizdarević“ Fojnica nisu krili oduševljenje posjetom. Većina njih danas je prvi put obukla klizaljke i stala na led. Bilo je i padova, naravno ne onih ozbiljnih zbog čega je i svaki pad propraćen osmijehom.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović rekao je kako ga raduje činjenica da je ova lokalna zajednica uspjela drugu godinu za redom osigurati besplatno klizanje djeci Novog Sarajeva, a od ove godine omogućeno je besplatno klizanje i za djecu iz drugih gradova.

„ Danas su puna dva autobusa djece iz Fojnice klizala na Vilsonovom, a takve aktivnosti nastavit će se i do kraja mjeseca“, poručio je načelnik Tanović. Istovremeno, istinski ga raduje što je projekat „Dječija čarolija“ prepoznat kao uspješan i koristan te zahvalio na ukazanom povjerenju svim posjetiocima.

Direktor škole, Samir Kučuk ovom prilikom uručio je Općinskom načelniku zahvalnicu za nesebičan doprinos u odgoju djece.

Djeci su se nakon klizanja mogla ugrijati uz topli napitak i imali su užinu. Do kraja mjeseca februara kroz klizalište će proći 800 srednjoškolaca Srednje mješovite škole „Zijah Dizdarević“ Fojnica od I do IV razreda.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
STIPENDIJE 2023/2024: Objavljena preliminarna lista kanditata

Objavljena preliminarna lista kandidata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uslove za dodjelu ...

Javni poziv udruženjima/fondacijama za predaju prijedloga projekata ...

Javni poziv Smjernice Prilozi (osam priloga) PRILOG 1: Projektni ...

Završena prva faza radova na adaptaciji igrališta Treće gimnazije

U okviru realizacije projekta sanacije vanjskih igrališta novosarajevskih škola, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo