example

SVEČANO OTVOREN REKONSTRUISANI POMOĆNI FUDBALSKI STADION NA GRBAVICI

Revijalnom utakmicom omladinskih selekcija fudbalskih akademija FK Željezničar i FK Sarajevo otvoren je rekonstruisani pomoćni stadion na Grbavici.

Zbog neadekvatnog održavanja, ovaj pomoćni stadion godinama je bio neuslovan. Napravljen je 60-tih godina, a prije 15 godina je postavljena vještačka trava. Općina Novo Sarajevo prepoznala je ovaj projekat, te je pomoćni stadion po prvi put ove godine u potpunosti saniran, pa evropskim standardima.

Na terenu se odigra u prosjeku 300 utakmica i koristi ga više od 20 hiljada mladih naraštaja na godišnjem nivou.

Predsjednik Uprave FK Željezničar, Edis Kovačević u svom obraćanju na svečanoj manifestaciji istakao je da je ovo važan projekat jer na ovom pomoćnom terenu treniraju polaznici Omladinske škole FK Željezničar.

- Svi znamo da je budućnost u našoj djeci i zaista će imati predivne uslove za trening i nadamo se da ćemo dobiti novog Edina Džeku i ostale. Raduje me to i ovaj teren će doprinijeti razvoju naše škole, igrača, trenera - naglasio je Kovačević.

U okviru radova na sanaciji pomoćnog stadiona, koji su koštali 830. 000 KM postavljen je novi vještački travnjak sa svim neophodnim slojevima. Teren je proširen uklanjanjem betonskog zida sa tribinama. Postavljeni su novi golovi sa pratećim sadržajem na terenu, ako i nova ograda, te stubovi električne rasvjete kako bi djeca mogla trenirati i u večernjim satima.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović rekao je da je rekonstrukcija pomoćnog terena na Grbavici jedan od kapitalnih projekata za čije namjene je izdvojeno više od 400.000 KM.

- Ovaj teren je trebao davno biti otvoren, ali su vremenske neprilike produžile otvaranje istog. Bilo je važno obezbijediti i kavlitetnu zaštitnu ogradu, jer sigurnost djece je na prvom mjestu. Ovom prilikom želim da zahvalim i vijećnicima koji su podržali budžet, Vladi Kantona Sarajevo koja je izdvojila 150.000KM, Vladi Federacije BiH koja je u tom projektu učestvovala sa 250.000 KM, te Federalnom ministarstvu kulture i sporta koje osiguralo dodatnih 35.000 KM - kazao je načelnik Tanović.

Svečanom otvaranju terena na Grbavici, pored predstavnika Uprave FK Željezničar , vijećnika Općinskog vijeća, prisustvovali su i predstavnici fudbalskih klubova koji treniraju na ovom stadionu, poput NK Pofalićki i Mošćanica.

Predsjadavajuća Općinskog vijeća Danijela Šahat zajedno sa Općinskim načelnikom Hasanom Tanovićem izvela je i početni udarac sa centra terena čime je prva revijalna utakmica mladih selekcija, vječitih gradskih rivala FK Željezničar i FK Sarajevo počela.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Nove mašine za održavanje parketa u dvorani Goran Čengić

Općina Novo Sarajevo finansirala je nabavku dvije specijalizirane mašine koje će Javno ...

Svečanost povodom proslave Dana škole „Velešićki heroji“

U novosarajevskoj osnovnoj školi „Velešićki heroji“ upriličena je ...

32 godine od masakra u Ferhadiji

Na današnji dan 1992. godine ubijeno je 26, a ranjeno 108 naših sugrađana koji su u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo