example

Općina Novo Sarajevo finansijski podržala sanaciju Odsjeka za patologiju sa prosekturom Opće bolnice „Abdulah Nakaš“

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice “prim.dr. Abdulah Nakaš” potpisali su danas Ugovor o realizaciji namjenskih sredstava koje će Općina Novo Sarajevo dodijeliti Općoj bolnici za sanaciju Odsjeka za patologiju sa prosekturom.

Naime, kompletna građevinska sanacija Operacionog bloka Opće bolnice projekat je visoke vrijednosti i kandidovan je za finansiranje na drugim nivoima vlasti. Prethodno je neophodno prioritetno uraditi projektnu dokumentaciju sanacije Odsjeka za patologiju sa prosekturom, za čiju izradu trenutno nisu planirana sredstva u finansijskom planu Opće bolnice.

  • Općina Novo Sarajevo prepoznala je hitnost molbe Opće bolnice, te cijeneći opći društveni interes i zaštitu zdravlja građana, odlučila je dodijeliti namjenska sredstva u iznosu od 20.000 KM za izradu projektne dokumentacije za sanaciju Odsjeka za patologiju sa prosekturom. Većina pacijenata obrađuje se kroz patohistološke analize, gdje se moraju obezbijediti kvalitetni uslovi za čuvanje materijala i njihovu obradu, te upravo iz tih razloga veoma je važno adaptirati ovaj prostor – pojasnio je načelnik dr. Tanović.

Direktor Opće bolnice, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović zahvalio je načelniku dr. Tanoviću na razumijevanju hitnosti situacije u kojoj se našla Opća bolnica. Ovo nam zaista mnogo znači, jer je to početak rekonstrukcije jednog veoma važnog Odjela. To najbolje pokazuje broj usluga koje ovaj Odjel pruža, sa sadašnjim indeksom od 132  posto. Vrijedno osoblje naše Patologije marljivo radi, a mi ćemo pokušati da im stvorimo što bolje uslove za rad, u smislu adaptacije prostora, funkcionalnosti i neophodne tehnike – kazao je prof. dr. Gavrankapetanović.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo